"Εμπρός Λοιπόν Όλοι Μαζί" στο Θέατρο Αμαλία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τι δουλειά έχουν σε ένα θέατρο:

• Ένας παραμυθάς με πολλά πρόσωπα
• Ένας μουσικός με πολλά χέρια
• Μια μαργαρίτα που λέει πάντα «σ’ αγαπώ»
• Κι ένας μπουφές που κρύβει ένα μυστικό;


Η παράσταση που πέρυσι γέμισε για 2 μήνες με γέλια παιδιών το θέατρο Αυλαία παρουσιάζεται τώρα για μια ολόκληρη σεζόν στο θέατρο Αμαλία, το οποίο επιστρέφει δυναμικά στο θεατρικό τοπίο της Θεσσαλονίκης. Μια παράσταση που χωράει σε 1 βαλίτσα, 2 τσάντες, και 1 κουτί.

photo_trivizas1

Ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός και ο μουσικός Κωστής Βοζίκης μάς ταξιδεύουν στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Συνδυάζοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας, αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του κοσμαγάπητου συγγραφέα, προτείνουν μια νέα διάσταση στον χώρο του σύγχρονου παραμυθιού και προσκαλούν τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που διασκεδάζει, προβληματίζει, ευαισθητοποιεί και καλλιεργεί τη φαντασία τους.

H αφήγηση είναι ζωηρή και παιχνιδιάρικη. Η επικοινωνία με το κοινό συνεχής. Τα παιδιά καλούνται να επέμβουν στη ροή της ιστορίας, να συμμετάσχουν στις αγωνίες των ηρώων και τελικά να πανηγυρίσουν μαζί τους το πάντα αίσιο τέλος του παραμυθιού. Η αποστολή μία: Να γίνουμε όλοι παιδιά. Ακόμα και οι μεγάλοι… Έστω για 1 ώρα.

Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα

Ο ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι-Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε μπαστούνι, ο Ρίκι- Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος, ξεκινάνε ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη που ζει στο αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να λύσουμε το μυστήριο!

Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα

Αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα, ο Άβυ το κουνάβι που μετράει τ’ αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι-Μπέκι το γελαστό λελέκι που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος, ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων. Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας;

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Στη σύλληψη, τη σκηνοθετική επιμέλεια και επί σκηνής οι:
Αναστάσης Ροϊλός και Κωστής Βοζίκης
Στον ρόλο του αφηγητή (β΄ διανομή): Χρήστος Παπαδόπουλος
Επιμέλεια ρούχων και σκηνικών αντικειμένων: Ελίνα Ευταξία

Facebook: https://www.facebook.com/emprosloiponoloimazi

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 5,00 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 60΄

tags:

feautured

tags:

feautured