Γνωστή εταιρεία παιχνιδιών θα λανσάρει τουβλάκια για παιδιά με προβλήματα όρασης

Δημοσιεύθηκε στις

Γνωστή εταιρία παιχνιδιών παγκοσμίως, η οποία χαρακτηρίζεται για την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητά της όσον αφορά στις δραστηριότητες κατασκευών, ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση από τα αγαπημένα τουβλάκια για παιδιά με πρόβλημα όρασης.

Τα τουβλάκια θα είναι συμβατά με την ευρύτερη συλλογή και το καθένα από αυτά θα έχει τυπωμένο πάνω ένα γράμμα ή έναν αριθμό σε κώδικα Braille, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν καθώς παίζουν.


 

Γνωστή εταιρεία παιχνιδιών θα λανσάρει τουβλάκια για παιδιά με προβλήματα όρασης

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), υπάρχουν περισσότερα από 19 εκατ. παιδιά με προβλήματα όρασης σε όλο τον κόσμο. «Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως τα παιδιά με προβλήματα όρασης», δηλώνει ο John Goodwin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος της εταιρείας παιχνιδιών.

«Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κόσμου θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το θετικό αντίκτυπο».

Η συλλογή Braille Bricks θα ξεκινήσει επίσημα το 2020 και θα διανεμηθεί δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα.

 

 

Διαβάστε επίσης: "Μαμά, γιατί θηλάζεις;": Ένα παραμύθι-επεξήγηση του θηλασμού στα παιδιά

 

 

tags:


tags: