Αυτό το κριθαρότο με γαρίδες θα το φάνε μικροί-μεγάλοι!
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
από την *Θέμιδα Καρδιόλακα
Ένα καταπληκτικό κριθαρότο με γαρίδες, είναι η πρότασή μας, για σήμερα! Μία συνταγή που αν και φαντάζει δύσκολη, είναι αρκετά εύκολη και όλοι μπορούν να την κάνουν. Δοκιμάστε τη!
Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
- 4 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 300 γρ. κριθαράκι
- 1/2 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε
ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
BHMA 2o: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (ή το βούτυρο) και το σκόρδο και το σοτάρουμε.
ΒΗΜΑ 3ο: Προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.
ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε για λίγο.
ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε τις ντομάτες, 2 κούπες νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
ΒΗΜΑ 6ο: Ρίχνουμε το τζίντζερ και το αλάτι και αφήνουμε το κριθαράκι να μαγειρευτεί ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό).
ΒΗΜΑ 7ο: Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
ΒΗΜΑ 8ο: Ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπέρι προαιρετικά.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"