Από Δευτέρα... δίαιτα: Πώς & γιατί πρέπει να εντάξετε τη σαρδέλα στη διατροφή σας (ακόμα και οι έγκυες)!

Δημοσιεύθηκε στις

από τον Χάρη Γεωργακάκη*

Αν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, το ψάρι θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη διατροφή σας. Και μια εξαιρετική επιλογή είναι η σαρδέλα. Η σαρδέλα είναι πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ασκούν καρδιοπροστατευτική δράση βελτιώνοντας το λιπιδαιμικό προφίλ, ενώ παράλληλα συνδέονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Επιπλέον, πρόκειται για ένα ψάρι που μπορεί να καταναλωθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι έγκυοι, οι θηλάζουσες μητέρες, καθώς τόσο ο χρόνος ζωής όσο και η θέση της στην τροφική αλυσίδα δεν ευνοούν τη συσσώρευση βαρέων μετάλλων, όπως ο υδράργυρος.


Από Δευτέρα... δίαιτα: Πώς & γιατί πρέπει να εντάξετε τη σαρδέλα στη διατροφή σας (ακόμα και οι έγκυες)!*Χάρης Γεωργακάκης
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc
Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και Διατροφής
Διευθυντής διατροφικού portal και επιστημονικής ομάδας "Νέα Διατροφής" (www.neadiatrofis.gr)
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ραδιοφωνικού σταθμού EASY 97,2 (του Ομίλου ΑΝΤ1)
1ο γραφείο :Ριζάρη 26, 11635, Χίλτον
2ο γραφείο : Μυκόνου 8, Βούλα, τηλ. 2107255644