Ανεπανάληπτο ginger cake για μικρούς και μεγάλους!
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Σας προτείνω ένα μοναδικό και πανεύκολο ginger cake για να γλυκάνετε τους αγαπημένους σας και να συνοδεύετε ευχάριστα το καφεδάκι σας! Δοκιμάστε το!
Τι χρειαζόμαστε
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη μαλακιά
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. baking powder
- 1 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
Τι κάνουμε
ΒΗΜΑ 1ο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
ΒΗΜΑ 2ο: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.
ΒΗΜΑ 3ο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
ΒΗΜΑ 4ο: Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας.
ΒΗΜΑ 5ο: Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
ΒΗΜΑ 6ο: Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
ΒΗΜΑ 7ο: Ψήνουμε για 45-55 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"