''Έτσι βίωσα την προσπάθεια να κόψω την πάνα στο γιο μου μέσα μέσα σε 3 μέρες"

Δημοσιεύθηκε στις

Η Μαρίνα είναι μαμά ενός 3χρονου αγοριού και τώρα βρίσκεται στο στάδιο που προσπαθεί να του κόψει την πάνα και να αρχίσει σιγά σιγά το παιδί να πηγαίνει στο γιο γιο και έπειτα στην τουαλέτα. Η μανούλα περιγράφει στο all4mama την εμπειρία της με τη μέθοδο του 3ημέρου που δοκίμασε για να αρχίζει να ξεχνά σιγά σιγά ο γιος της την πάνα.

"Αφού πέρασα μεγάλο μέρος της περσινής χρονιάς να ρωτάω τον περίγυρό μου ποιο μωρό έχει βγάλει πλέον την πάνα και είναι εκπαιδευμένο να πηγαίνει στην τουαλέτα, αποφάσισα να δοκιμάσω την εκπαίδευση νηπίου στο γιο-γιο που διαρκεί τρεις ημέρες. Ο σύζυγός μου και εγώ χρειαζόμασταν 72 ώρες να αφιερωθούμε σε αυτό, γι 'αυτό επιλέξαμε ένα Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια διακοπών, το οποίο ήταν και παραμονές των τρίτων γενεθλίων του γιου μας. Μάθετε, λοιπόν, τι συνέβη και πού ακριβώς συνέβη.


 

''Έτσι βίωσα την προσπάθεια να κόψω την πάνα στο γιο μου μέσα μέσα σε 3 μέρες"

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ;

Κατ' αρχάς, μπορείτε να πετάξετε τις πάνες και να επιλέξετε ένα τριήμερο κατά το οποίο θα εστιάσετε αποκλειστικά στη διδασκαλία του παιδιού σας για το πώς να χρησιμοποιεί την τουαλέτα. Για να γίνει αυτό αποτελεσματικά, θα πρέπει να μείνετε στο σπίτι σας, ώστε να βρίσκεστε πάντα κοντά στο γιο-γιο. Τέλεια ιδέα για να περάσετε το Σαββατοκύριακο, έτσι; Μετά από τρεις μέρες, θα πρέπει (θεωρητικά) να έχετε ένα παιδάκι εκπαιδευμένο να ουρεί στο γιο-γιο . Πιστέψτε με μετά από αυτήν την επιτυχία θα νιώθετε σαν να έχετε κερδίσει λαχείο!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ;

Πρώτον, κάντε ένα πλάνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να κάνετε όλα τα ψώνια σας και να ρυθμίσετε τις υποχρεώσεις σας. Ίσως θελήσετε να κανονίσετε τα playdates ή sleepovers για τα μεγαλύτερα παιδιά σας. Δεύτερον, πάρτε μερικά μπλουζάκια σε μεγάλο μέγεθος, τα οποία θα καλύψουν την ιδιωτική του περιοχή - πάρτε περισσότερα από ό, τι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Το παιδί σας μπορεί να φορέσει εσώρουχα, αλλά όχι πάνες ή παντελόνια.

OI ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

1. Το πρωί της πρώτης μέρας, είπαμε αντίο στις πάνες, εκτός από τον ύπνο και τις μεγάλες βόλτες με το αυτοκίνητο που ξεπερνούσαν τη μία ώρα.

2. Στη συνέχεια, τον βάζαμε -σχεδόν βίαια- στο γιο γιο κάθε 20 με 30 λεπτά.

3. Αν "στοχεύσει" με επιτυχία τα ούρα ή τα κόπρανα, έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα.

4. Αν έχει κάποιο ατύχημα, μην πείτε: "Οκ, δεν πειράζει". Πείτε καλύτερα: "Ουπς, τα τσίσα και τα κακά πρέπει να πηγαίνουν στο γιο γιο σου".

 

''Έτσι βίωσα την προσπάθεια να κόψω την πάνα στο γιο μου μέσα μέσα σε 3 μέρες"

 

ΗΜΕΡΑ 1

Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε μιλήσει για τη λειτουργία του γιο γιο πολύ νωρίτερα, οπότε ο γιος μας γνώριζε καλά ότι κάποια μέρα θα λέγαμε "αντίο" στις πάνες.Ξέραμε ότι όλα τα βιβλία λένε ότι την πρώτη μέρα θα πρέπει να αφήσετε εντελώς ελεύθερο το παιδί σας. Ωστόσο, εμείς δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να κυκλοφορεί γυμνός, γιατί έξω είχε 15 βαθμούς και ήταν πολύ πιθανό να κρυώσει και να αρρωστήσει.

Του δώσαμε λίγο χυμό και γάλα, τον βάλαμε να κάθεται στο σαλόνι και κάθε 20 λεπτά τον βάζαμε στο γιο γιο. Παρατηρήσαμε ότι όταν ρωτούσαμε: "Θέλεις να κάνει πιπί σου;" έλεγε πάντα όχι. Αλλά όταν τον αφήσαμε μόνο του, τον βρήκαμε να ... τα έχει κάνει. Είχε συνολικά τέσσερα ατυχήματα με τα ούρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και το πιο περίεργο σημείο ήταν όταν βρήκα τον εαυτό μου να καθαρίζει τις πολυθρόνες και τα υφάσματα από τις καρέκλες. Ένα tip που θα σας έδινα είναι να έχετε σκόρπιες πετσέτες στο χώρο.

 

''Έτσι βίωσα την προσπάθεια να κόψω την πάνα στο γιο μου μέσα μέσα σε 3 μέρες"

 

ΗΜΕΡΑ 2

Ξύπνησε, αμέσως ζήτησε να χρησιμοποιήσει το γιο γιο και έβγαλε τα εσώρουχά του. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι η επιθυμία μου εκπληρώθηκε. Μέχρι που το όνειρο γκρεμίστηκε όταν ο μικρός τα έκανε στην καρέκλα της κουζίνας. Ωστόσο,το υπόλοιπο πρωί κύλησε χωρίς κανένας ατύχημα, και βγήκαμε ακόμη και από το σπίτι και πήγαμε για μισή ώρα με τα πόδια στην περιοχή μας χωρίς να συμβεί κανένα έκτακτο περιστατικό. Ο σύζυγός μου παρατήρησε ότι τις ώρες 1 μ.μ. έως 3 μ.μ. τα έκανε όλα δεξιά και αριστερά, οπότε τον παρακολουθούσαμε για να  αποτρέψουμε ένα σχετικό ατύχημα. Μετά τον ύπνο, ήταν ένα χρυσό παιδί, που ζητούσε να χρησιμοποιεί το γιο γιο, αλλά τελικά όλα κατέληγαν στην καρέκλα του που ευτυχώς είχα σκεφτεί να σκεπάσω με μια πετσέτα.

ΗΜΕΡΑ 3

Παιδιά, απίστευτο! Είχαμε μια ημέρα χωρίς ατυχήματα! Σταματήσαμε να είμαστε τόσο πολύ από πάνω του με τον κανόνα των 20 λεπτών και εστιάσαμε περισσότερο στο να δούμε αν δεν τα κάνει εκτός του γιο γιο, οπότε αν χρειαζόταν να επεμβαίναμε. Τελικά,  είχε ένα ατύχημα με τα εσώρουχα και την πάνα του, αλλά το θετικό είναι ότι δεν τα έκανε μέσα στο σπίτι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η μέθοδος σίγουρα λειτουργεί, αλλά είναι πολύ φιλόδοξο να πιστεύει μια μαμά ότι θα τα καταφέρει μέσα σε τρεις μόνο ημέρες. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο και σίγουρα θα συνεχίσουμε με αυτό το σχέδιο και για περισσότερες ημέρες".

 

 

 

tags:


tags: