Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!

Δημοσιεύθηκε στις

Αυτό το ΣΚ σηματοδοτεί για πολλούς χώρους και την έναρξη της εορταστικής Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Στο ΚΠΙΣΝ αλλά και στην Τεχνοπολη, ο χριστουγεννιάτικος κόσμος ζωντανεύει και μας προσκαλεί όλους να πάρουμε ένα πρώτο άρωμα από τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Αλλά και μια πρόσκληση για εξερεύνηση των τεχνολογιών του μέλλοντος είναι ανοιχτή για να μας μεταφέρει εικονικά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στο Βόρειο Σέλας συντροφιά με τον Κρούμκα που μας έρχεται από την Ουκρανία αλλά και τον Παβ τον Φάλτσο Τζίτζικα που μας θυμίζει ένα αλλιώτικο καλοκαίρι. Και επειδή έχουμε ακόμα ημέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, η καθημερινότητα ενός πατέρα με τον γιο του την ώρα της απογευματινής μελέτης μέσα από την ταινία Pair of Dunces, σίγουρα κάτι θα μας θυμίσει.

 


Δράσεις Τεχνολογίας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Ανοιχτή ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας STEM- Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού
Παιδιά 5+

Ένα ολοήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στην επιστήμη και τις τεχνολογίες STEM που εντάσσεται στο πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων με την επιστημονική επιμέλεια του εργαστηρίου TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι νεαροί επισκέπτες ειδικότερα θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν βιωματικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος μέσα από έντεκα ειδικά σχεδιασμένους σταθμούς STEM.

Με την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και εκπαιδευμένων εθελοντών θα μεταφερθούν εικονικά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παρακολουθώντας λεπτομέρειες για τη ζωή των αστροναυτών. Θα πειραματιστούν με τη μαγεία της φυσικής και τις μουσικές νότες που μπορεί να κρύβει μέσα του το νερό. Θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή μιας ιδέας από το σκίτσο που ετοιμάζει ένας ρομποτικός βραχίονας μέχρι τη μετατροπή του σε γλυπτό. Θα ξεναγηθούν στο σύγχρονο Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του δήμου Αθηναίων, που συστεγάζεται με τον χώρο της Ανοιχτής Εκδήλωσης.

Με αυτούς και ακόμα περισσότερους δημιουργικούς τρόπους, τα παιδιά θα πειραματιστούν με τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας για να αντιληφθούν τελικά ότι «η τεχνολογία του μέλλοντος» είναι πλέον δίπλα τους.

Οι δράσεις οργανώνονται από τη Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αθηναίων με την επιστημονική επιμέλεια του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων/ TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης και την υποστήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επισημαίνεται ότι για λόγους ασφαλείας είναι απαραίτητη η συνοδεία των μικρών επισκεπτών από ενήλικες.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης παρακαλείστε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/open-day-01122019-anoixth-hme

Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού, Πειραιώς 170, Αθήνα 118 54

Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Σάββατο 30 Νοεμβρίου , 10.00
The Christmas Factory – Η Επέλαση των Ξωτικών – Τεχνόπολη
Για όλη την οικογένεια

Μεγάλο πάρτυ εγκαινίων Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο The Christmas Factory – Η Επέλαση των Ξωτικών, ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τους φίλους των Χριστουγέννων, ανεξαρτήτου ηλικίας, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου. Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να περιπλανηθούν για μια ακόμη χρονιά σε μία από τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Αθήνας, να δοκιμάσουν νοστιμιές, να επισκεφθούν τα 9 διαδραστικά εργαστήρια αλλά και τη laser arena, τη χιονοτσουλήθρα, το παγοδρόμιο, τη ρόδα, τον δωρεάν παιδότοπο και πολλά ακόμη.
Το πάρτυ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Make-a-Wish (Κάνε-μια-ευχή-Ελλάδος)

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00-22:00 από 30/11 έως 5/01

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 18.00
O Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με μια γιορτή κυριολεκτικά αστραφτερή. Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνονται ο ένας μετά τον άλλον σ’ ένα μαγικό μέρος πλημμυρισμένο στο φως, τη μουσική και τον χορό. Τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια των δέντρων του Καναλιού ανάβουν, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύπτονται σε όλη τους τη λάμψη, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνουν ευρηματικά παιχνίδια φωτός με τους περαστικούς. Το Παγοδρόμιο παίρνει ξανά ζωή, καθώς οι πρώτοι επισκέπτες γλιστρούν στον φρέσκο πάγο υπό τους ήχους της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες παρασύρουν και τα Σιντριβάνια του Καναλιού, που συμμετέχουν στον χορό με τον δικό τους φαντασμαγορικό τρόπο.

Η γιορτή κορυφώνεται με το καθιερωμένο πάρτι στην Αγορά, όπου φέτος η Soul queen Idra Kayne μάς βάζει χορευτικά στην ατμόσφαιρα των γιορτών με ένα άκρως χριστουγεννιάτικο, ξεσηκωτικό live.

Είσοδος ελεύθερη

Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!

Θεατρικές και Ψηφιακές παραστάσεις

Σάββατο 30 Νοεμβρίου , 11.30
Κρούμκα: Μια χειμωνιάτικη ιστορία – Ίδρυμα Ευγενίδου
Παιδιά 6+

Η νέα παιδική ψηφιακή παράσταση “Κρούμκα: Μια χειμωνιάτικη ιστορία”, από την Ουκρανία, υπόσχεται να μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους φίλους στα μεγάλα δάση του μακρινού Βορρά εκεί όπου ζει ο μικρούλης Κρούμκα, η οικογένεια και οι φίλοι του. Το Βόρειο Σέλας αλλά και οι αστερισμοί του νυχτερινού ουρανού θα κατακλύσουν τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου και θα εντυπωσιάσουν. Μια νέα τρυφερή χειμωνιάτικη ιστορία κινουμένων σχεδίων με άρωμα Χριστουγέννων.

Ο μικρός Κρούμκα θα ξυπνήσει τυχαία από την χειμερία νάρκη για να “συναντήσει” πρώτη φορά τον χειμώνα! Είναι όμως αυτή η μοναδική έκπληξη που τον περιμένει;
Μαζί με την παρέα του, ο Κρούμκα θα δει ένα από τα ομορφότερα ουράνια φαινόμενα της φύσης, το Βόρειο Σέλας, θα θαυμάσει τον έναστρο χειμερινό ουρανό και θα παρατηρήσει τη διαδρομή που ακολουθεί ένας αστεροειδής.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής μεταγλώττισης έχει επιμεληθεί η Μαρία Ζερβού και τη φωνή τους δανείζουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Μελίνα Κατσακούλη, Βασίλης Μήλιος, Γιώργος Σκουφής και Μαρία Ζερβού.

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ – Τηλ: 210 9469600

Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, 12.00
Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Παιδιά 5+

Παιδική παράσταση βασισμένη στο έργο Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι του αγαπημένου Βρετανού συγγραφέα για παιδιά Μάικ Κένι, μετάφραση Κωστή Σκαλιώρα και σκηνοθεσία Μάρθας Κλουκίνα. Πρόκειται για ένα ποιητικό έργο το οποίο με τρυφερότητα πραγματεύεται το θέμα της απώλειας, τις αλλαγές στη ζωή και πώς η συμφιλίωση με τις αλλαγές αυτές μας επαναπροσδιορίζουν. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004 από το θέατρο ‘Πόρτα’ της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού η Έλλη πάει διακοπές, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς κοντά στη θάλασσα. Το φετινό καλοκαίρι όμως, είναι αλλιώτικο από τα προηγούμενα. Η Έλλη φτάνει στο εξοχικό και ανακαλύπτει πως η γιαγιά της δεν είναι εκεί. Ο παππούς δεν μπορεί να βρει τις λέξεις, για να της πει, που έχει πάει η γιαγιά.

Έτσι ο παππούς εφευρίσκει έναν φανταστικό κόσμο για να μπορέσει να εξηγήσει στην εγγονή του, την απουσία της γιαγιάς. Όμως γιατί η γιαγιά άφησε πίσω την ομπρέλα της; Και τώρα ποιός θα φτιάξει το περίφημο κέικ της; Και το κυριότερο πώς θα βλέπει χωρίς τα γυαλιά της;

Διάρκεια 60 λεπτά
Ερμηνεύουν: Στο ρόλο του Παππού ο Χάρης Τσιτσάκης και στο ρόλο της Έλλης η Αγγελική Φράγκου

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ για συλλόγους, φορείς, ομάδες, παρέες , 6 ευρώ για σχολεία

Μετά την παράσταση ακολουθεί εικαστικό εργαστήριο διάρκειας 30 λεπτών, με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής με τα ζωγραφικά έργα των μικρών μας θεατών.

Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!

Κυριακή 1 Δεκέμβριου, 12.οο
Παβ ο φάλτσος τζίτζικας – Θέατρο 104
Παιδιά 4+

Μουσική παιδική παράσταση με κείμενο βασισμένο στο παραμύθι του Φώτη Δούσου με τίτλο Παβ ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια (εκδόσεις Μικρή Σελήνη), το οποίο και ήταν στις βραχείες λίστες για το βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης και για το βραβείο παιδικού κύκλου βιβλίου IBBY.
Πρόκειται για μια μουσική κωμωδία με ανατρεπτική πλοκή, καταιγιστική δράση, γρήγορους διαλόγους και πυκνότητα νοημάτων. Η παράσταση βασίζεται σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου, με έμφαση στη χρήση του σώματος και της φωνής. Θέμα τoυ έργου είναι η αυτογνωσία.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου ξαναζούν μέρη της ιστορίας που παρακολούθησαν και δίνουν δικές τους διαφορετικές λύσεις σε διλήμματα που προέκυψαν.

Ο Παβ είναι ένας τζίτζικας που προέρχεται από οικογένεια μεγάλων τραγουδιστών, αλλά αυτός έχει κακή φωνή. Στις συναυλίες του το εξαγριωμένο κοινό του πετάει λαχανικά αντί να χειροκροτάει. Για να βελτιωθεί λοιπόν ο Παβ πάει στον δάσκαλο μουσικής Λυκάων. Εκείνος όμως δεν τον δέχεται αν δεν πληρωθεί πολύ ακριβά: ζητάει το χρυσό σπυρί που βρίσκεται μακριά στην Αφρική. Έτσι για τον Παβ αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια που τον οδηγεί σε συναντήσεις με τις γκρινιάρες χήνες, το λιοντάρι με τη σκωροφαγωμένη λεοντή, τις επαναστάτριες μύγες Τσε Τσε, τα σαρκοφάγα λουλούδια και φυσικά τα τρομερά τυφλά μυρμήγκια. Θα μπορέσει ο τζίτζικας να βρει το χρυσό σπυρί και να πληρώσει τον δάσκαλό του; Υπάρχει όντως χρυσό σπυρί;

Διάρκεια: 60΄
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο(ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ατέλεια) 8€

Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!

KinderDocs

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, 12.00
KinderDocs – Pair of Dunces – Μουσείο Μπενάκη
Παιδιά 10+

Μια συναρπαστική σχέση πατέρα-γιου, ένας καταιγισμός συναισθημάτων, η ταινία μάς αποκαλύπτει με χιούμορ τις καθημερινές προσπάθειες ενός πατέρα για να βοηθήσει τον γιο του να ετοιμάσει τα μαθήματά του. Η ολοκλήρωση των σχολικών καθηκόντων είναι μια αγωνία που καταπιέζει το δημιουργικό πάθος του ανήσυχου αγοριού, ενώ ο πατέρας του εμπλέκεται βαθιά ώστε να κατανοήσει ποιο είναι το πρόβλημα και αφιερώνει μία ώρα κάθε μέρα για να τον βοηθήσει με τα μαθήματά του. Πού πάει η χαρά και η δίψα της μάθησης που είναι έμφυτες σε όλους μας, την ώρα της απογευματινής μελέτης;

Στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Ακολουθεί συζήτηση. Καλεσμένος ο Χρήστος Ζιούβας, Οικογενειακός Θεραπευτής.
Τίτλος ταινίας: Pair of Dunces/Deux Cancres, του Ludovic Vieuille
Γαλλία, 2016, 59’

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Άρωμα Χριστουγέννων: Όλες οι δράσεις του ΣΚ για μικρούς & μεγάλους!