Φεβρουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτόν τον μήνα!

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος μήνας του χρόνου και το όνομά του προέρχεται από το λατινικό februum, που σημαίνει κάθαρση, εξαιτίας των θρησκευτικών γιορτών εξαγνισμού και καθαρμού που γίνονταν στη Ρώμη το μήνα αυτό. Είναι ο μήνας που γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος και το μήνα αυτό ανοίγει το Τριώδιο.

Ο Φλεβάρης είναι ο μικρότερος μήνας του χρόνου και θεωρείται ότι τα παιδιά που γεννιούνται αυτό το μήνα είναι αρκετά τυχερά. Το μήνα αυτό γεννιούνται περισσότερα κορίτσια από ότι αγόρια. Ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται το μήνα Φεβρουάριο.

 1. Τα παιδιά είναι έξυπνα,δημιουργικά,
   περιπετειώδη και τακτικά

 

Είναι ευχάριστα, επίμονα και κάνουν εύκολα φιλίες. Είναι όμως και αρκετά ευαίσθητα και πληγώνονται συχνά από τη συμπεριφορά των άλλων.

 1. Το αγαπημένο τους λουλούδι είναι 
  η βιολέτα

Η βιολέτες συμβολίζουν την πίστη, τη σεμνότητα και την αγάπη. Επίσης εκφράζουν την αγνότητα, το ρίσκο και την θέληση.

 1. Ο πολύτιμος λίθος τους είναι 
  ο αμέθυστος

Ο αμέθυστος συμβολίζει την αγνότητα και την καθαριότητα. Είναι ο λίθος που οξύνει τη σκέψη και συνδέεται με την ειρήνη, τη σταθερότητα, το θάρρος και τη δύναμη. Τα ίδια χαρακτηριστικά έχει και το παιδί που γεννιέται το μήνα Φεβρουάριο.

 1. Το χρώμα τους είναι το μοβ

Το χρώμα αυτό συμβολίζει τη δημιουργικότητα, το μυστήριο και την πίστη. Ακόμα συνδέεται με την ευημερία, την πνευματικότητα και την εξυπνάδα.

 1. Είναι πολύ ανεξάρτητα 
  και έχουν ανοιχτό μυαλό

Αλλάζουν εύκολα διάθεση, μέσα σε λίγα λεπτά από πολύ ζωντανά και χαρούμενα μπορεί να γίνουν κλειστά και μελαγχολικά. Δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

 1. Τους αρέσει να είναι ελεύθερα
   και είναι φιλόδοξα

Τα παιδιά που γεννιούνται το μήνα αυτό είναι επιμελή, έχουν τρέλα με την καθαριότητα και είναι αρκετά οργανωτικοί σαν χαρακτήρες.

 1. Είναι πιθανόν να γίνουν καλλιτέχνες
   ή αστυνομικοί

Μπορεί να γίνουν διάσημοι και έχουν έντονο το στοιχείο της δημιουργικότητας. Η τέχνη είναι πολύ πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους, ενώ μπορεί να γίνουν μπασκετμπολίστες, καθώς με βάση έρευνες τα μωρά του Φεβρουαρίου είναι ψηλότερα στην ηλικία των 7, σε σχέση με τους συνομήλικους τους. Διάσημοι που γεννήθηκαν αυτό το μήνα είναι ο George Washington, η Rihanna, ο Kurt Cobain, η Drew Barrymore, ο John Travolta, ο Steve Jobs, η Jennifer Aniston, η Elizabeth Taylor, ο Bob Marley και η Shakira.

 

 

 

 

 

 

 1. Ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου ή 
  στο ζώδιο των Ιχθύων

Το παιδί Υδροχόος είναι ανεξάρτητο, ήρεμο, έχει πολλά ενδιαφέροντα, θέλει συνεχώς να διευρύνει τις γνώσεις του και δεν του αρέσει να μένει στάσιμο. Το παιδί Ιχθύς είναι αρκετά συμπονετικό, είναι καλλιτεχνική φύση, ευαίσθητο, ήρεμο και μερικές φορές μελαγχολικό.

tags:


tags: