SEARCH

Αυτά είναι τα πιο απλά και λαχταριστά pancakes χωρίς γλουτένη!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μία φανταστική συνταγή με  τα αγαπημένα pancakes που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι εδώ και σας περιμένει να τη φτιάξετε… σε μία άκρως υγιεινή και απλή εκδοχή τους! Βιαστείτε!

 

Τι χρειαζόμαστε
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 150 ml. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • Βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει λίγο.

 ΒΗΜΑ 2ο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το χέρι μας ελαφρά μέχρι να αφρατέψει (ένα λεπτό περίπου).

ΒΗΜΑ 3ο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα (δε θέλουμε να αφρατέψουν).

 ΒΗΜΑ 4ο: Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

 ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

ΒΗΜΑ 6ο: Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακετεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί (η υφή του θα πρέπει να είναι σαν κρέμα μωρού).

ΒΗΜΑ 7ο: Σε ένα τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο (ίσα ίσα για να μην κολλήσουν τα pancakes) και προσθέτουμε από το μείγμα 2 κ.σ.

 ΒΗΜΑ 8ο: Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.

ΒΗΜΑ 9ο: Σερβίρουμε με μέλι, αυγά, φρούτα, γιαούρτι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

Extra tip: Το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί για 2 ημέρες στο ψυγείο.

 

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: