Πώς ο κορωναϊός άλλαξε την ερωτική σχέση των ζευγαριών;

Δημοσιεύθηκε στις

Αλήθεια, ξέρετε ότι οι νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες έχουν αλλάξει την ερωτική διάθεση, τόσο τη δική σας όσο και του συντρόφου σας; Είτε προς τα πάνω, είτε προς το κάτω. «Η καραντίνα εξαιτίας μία πανδημίας μπορεί να έχει διαφορετική επίδραση στον καθένα», τονίζει η θεραπεύτρια του σεξ Jennifer Litner.  

Αυξημένη ερωτική διάθεση

Για πολλούς, η απομόνωση έχει αυξήσει την ερωτική διάθεση. Ειδικά για εκείνους που είναι μακριά από το ταίρι τους και επικοινωνούν εξ αποστάσεως, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν έναν σύντροφο. Η αναγκαστική από τις συνθήκες αποχή εξιτάρει τη φαντασία τους, ειδικά αν το φετίχ τους είναι το sexting και το να βλέπουν μέσω βιντεοκλήσης.

Όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία

«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Έχει αλλάξει όλο το περιβάλλον και αυτό από μόνο του αρκεί για να έχεις άλλη διάθεση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ζεις με τον σύντροφό σου και να είχες αυξημένη ερωτική διάθεση στην αρχή, που είχατε ξαφνικά περισσότερο κοινό χρόνο. Όσο όμως περνάει ο καιρός, προβληματίζεσαι για πολλά. Για την υγεία των αγαπημένων σου, για την εξέλιξη των οικονομικών σου αλλά και για το πότε θα λήξει η καραντίνα. Αυτές οι σκέψεις επιβαρύνουν και την ερωτική διάθεση», τονίζει ο κλινικός ψυχολόγος Δρ. Christopher Ryan Jones.

«Το σημαντικό είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου και να βρίσκεις πράγματα που σου δίνουν χαρά και εκτός σεξ. Κάθε αντίδραση είναι φυσιολογική. Το ερωτικό κίνητρο μεταβάλλεται εξάλλου», σημειώνει η Δρ. Jess O’Reilly.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.