Πηνελόπη Αναστασοπούλου:Η ηθοποιός δίνει στο instagram όλα τα tips για να θηλάσετε σωστά & μία τρυφερή φωτογραφία!

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, πετυχημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια έγινε για δεύτερη φορά μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, την προηγούμενη εβδομάδα. Η ηθοποιός έκανε γνωστή την είδηση λίγες ώρες μετά τον τοκετό, ανεβάζοντας μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, στην οποία βρίσκεται η ίδια και η νεογέννητη κόρη της. Όπως έχει ανακοινώσει η ίδια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο σύζυγος της Φώτης Μπενάρντος, η δεύτερη τους κόρη θα πάρει το όνομα Ηλέκτρα, ενώ νονά της θα είναι η παρουσιάστρια Ευρυδίκη Βαλαβάνη. Το ζευγάρι έχει ακόμα μία κόρη, 2,5 ετών την Λυδία.

Όπως και στην πρώτη της εγκυμοσύνη έτσι και τώρα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι θερμή υποστηρίκτρια του θηλασμού και προσπαθεί να περάσει το μήνυμα για την υψηλή αξία του μητρικού γάλατος και σε άλλες νέες μητέρες. Αυτή την φορά αποφάσισε να το κάνει με ένα νέο post στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, ανεβάζοντας μία φωτογραφία στην οποία θηλάζει την νεογέννητη κόρη της, Ηλέκτρα.

Την φωτογραφία συνόδευε ένα κείμενο, όπου η ηθοποιός ήθελε να εκφράσει κάποιες σκέψεις και συμβουλές για τον θηλασμό, ώστε να βοηθήσει τις νέες μητέρες να πάρουν αυτή την απόφαση και να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Η ηθοποιός έγραψε: "Ο θηλασμός για μένα είναι η πιο όμορφη και ουσιαστική  εμπειρία.
Η εγκαθίδρυση του είναι μια διαδικασία που εξαρτάται πολύ από τη σωστή καθοδήγηση τις πρώτες ώρες και μέρες μετά τον τοκετό.
Ο λόγος που κάνω αυτό το ποστ είναι για να ευχαριστήσω τα φανταστικά κορίτσια του μαιευτηρίου για την επιμονή και την αφοσίωσή τους και να  μεταφέρω σε όσες από εσάς επιθυμείτε να θηλάσετε, μερικά μικρά αλλά ουσιαστικά μυστικά που με έμαθαν και έκαναν αυτή την πρώτη εβδομάδα πιο εύκολη...❤️
**************************************
- Μόλις γεννηθεί το μωρό σας ζητήστε να το βάλετε αμέσως στο στήθος σας. (skin to skin)
Είναι μαγική  στιγμή και το μωρό ξέρει ακριβώς τι να κάνει.
Το ίδιο να κάνετε και αργότερα στην περίπτωση που το μωρό δεν ανταποκρίνεται στη θηλή, ή κοιμάται ενώ είναι η ώρα να φάει.
Γδυστε το και βάλτε το στο επίσης γυμνό δέρμα σας
-Πριν το θηλασμό κάντε κομπρέσες με ζεστό νερό και με κρύο μόλις τελειώσετε -Προετοιμάστε τη θηλή πριν από κάθε γεύμα κάνοντας πιέσεις με τα 2 δάχτυλα πάνω κάτω και δεξιά και αριστερά της θηλής ώστε να προσκαλέσετε διέγερση κι έτσι να είναι πιο εύκολο για το μωρό να την πιάσει.
-Τοποθετήστε τη θηλή στο άνω χείλος του μωρού μέχρι αυτό να ανοίξει διάπλατα το στόμα και να πιάσει σωστά. Να θυμάστε ότι αν πονατε κατι δεν έχει γινει σωστα...
Το μωρό πρέπει να πιάσει το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της θηλαίας αλου.
-Ζητήστε να σας μάθουν όλες τις στάσεις θηλασμού έτσι ώστε αν τραυματισετε τη θηλή σας να μπορείτε να αλλάξετε τη στάση του μωρού για να μην πιάνει συνέχεια στο ίδιο σημείο.
-Προμηθευτειτε τα σωτήρια "κοχυλακια" τα οποία τοποθετούνται πάνω στο στήθος και εμποδίζουν το εσώρουχο να ακουμπήσει πάνω στη θηλή κι έτσι μπορεί να παίρνει αερα και να επουλώνεται πιο γρήγορα.
Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως είναι να είστε ευτυχισμένες με αυτή τη διαδικασία. "

https://www.instagram.com/p/BqpwtNtFtQU/