SEARCH

Πεντανόστιμη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας!

Από τη Βασιλική Κίτσου

Μια συνταγή που μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας αποδεικνύοντας ότι με απλά και εύκολα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πιο γευστικά πιάτα.

 

 

Τι χρειάζεστε
  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής περίπου 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρια (λευκό, μαύρο)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό

 

Τι κάνετε
  • Βράζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, ώστε να φύγουν οι αφροί, οι τοξίνες και τα λίπη.
  • Το πλένετε, βγάζετε την πέτσα και το αφήνετε για λίγο να στραγγίσει.
  • Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ροδίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
  •  Ρίχνετε το χυμό των λεμονιών, το λευκό και το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και τρία ποτήρια νερό.
  • Αφήνετε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά  και κατά διαστήματα συμπληρώνετε νερό για να μην κολλήσει.
  • Συνοδεύεται με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες.

 

 

 

tags:


tags: