Μπριάμ: Μια άκρως καλοκαιρινή και πολύχρωμη συνταγή!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Βασιλική Κίτσου

Το μπριάμ είναι από τα λατρεμένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για τη γιορτή του ελληνικού, πολύχρωμου λαχανόκηπου μέσα σε ένα ταψί με βασικό χαρακτηριστικό τη νοστιμιά και τη διαφορετικότητα των λαχανικών. Το all4mama σάς παρουσιάζει την πιο νόστιμη συνταγή για ένα άκρως καλοκαιρινό και ελαφρύ μπριάμ!


 

Μπριάμ: Μια άκρως καλοκαιρινή και πολύχρωμη συνταγή!

 

Τι χρειάζεστε
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 4 ντομάτες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό

 

Τι κάνετε
  • Σε ένα πυρέξ 30x40 ή σε ταψί κόβετε σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
  • Τρίβετε στον τρίφτη το κρεμμύδι και τις ντομάτες (χωρίς τη φλούδα).
  • Ψιλοκόβετε το δυόσμο, το σκόρδο και την πιπεριά.
  • Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε το φαγητό με το λάδι και το νερό.
  • Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ψήνετε -έχοντας σκεπάσει το πυρέξ ή το ταψί- στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
  • Παρακολουθείτε το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.

 

 

Διαβάστε επίσης: Μακαρονοσαλάτα: Μια συνταγή που... θα λατρέψει ο ουρανίσκος σας! (video)

 

 

tags:






tags: