Λεκές από γρασίδι: Πώς θα τον εξολοθρεύσετε με προϊόντα που ήδη έχετε στο σπίτι σας;

Μήπως τα παιδιά σας πέρασαν την ημέρα τους τρέχοντας στο γρασίδι και τώρα έχουν γεμίσει με λεκέδες τα ρούχα τους; Σκέφτεστε να πετάξετε το λερωμένο τζιν του γιου σας; Όχι, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι τέτοιο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα προϊόντα που ίσως διαθέτετε ήδη στο σπίτι σας και λίγη... ταχύτητα. Άλλωστε, όσο πιο γρήγορα κάνετε τόσο ταχύτερα θα ξεφορτωθείτε τον ενοχλητικό λεκέ.

 

 

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από γρασίδι

Τι θα χρειαστείτε: Οδοντόβουρτσα, λευκό ξύδι και το συνηθισμένο απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων.

Βήμα 1: Ρίξτε λίγο ξύδι πάνω στο λεκέ. Αφήστε το για 15 έως 30 λεπτά.

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε το λεκέ.

Βήμα 3: Βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο με παρόμοια χρώματα και υφάσματα και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το κατάλληλο απορρυπαντικό για να αφαιρέσετε το λεκέ από το ρούχο. Αφού πλυθεί το ρούχο στο πλυντήριο, θα φαίνεται σαν να το έχετε μόλις αγοράσει. Σημείωση: Εάν η κηλίδα είναι ιδιαίτερα επίμονη, μπορείτε να επαναλάβετε τα βήματα παραπάνω από μία φορά.

Extra tip:  Η παραπάνω μέθοδος δε θα έχει αποτέλεσμα σε ρούχα που προορίζονται μόνο για στεγνό καθάρισμα. Αν κατά λάθος λερώσατε στο γρασίδι το ακριβό άσπρο μεταξένιο πουκάμισο, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πάτε κατευθείαν για στεγνό καθάρισμα.

 

 

 

 

 

tags:


tags: