Η 10λεπτη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς που είναι κατάλληλη για κάθε μητέρα

Δημοσιεύθηκε στις

από την Κατερίνα Πιπέρη

Το πρόγραμμα μίας μαμάς είναι γεμάτο καθημερινά. Αν κάποια μητέρα εργάζεται κιόλας, το πρόγραμμα της είναι ακόμα περισσότερο ασφυκτικά γεμάτο με υποχρεώσεις και διορίες. Παρόλο όμως που για μία μητέρα πάντα η Νο1 προτεραιότητα της είναι η οικογένεια και τα παιδιά της, πάντα χρειάζεται λίγο χρόνο για να περιποιηθεί και να φροντίσει τον εαυτό της με διαδικασίες που θα της αποφορτίσουν και θα την βοηθήσουν να χαλαρώσει μετά από μία γεμάτη και πιεστική ημέρα. Βέβαια πολλές γυναίκες ισχυρίζονται πως ακόμα και αυτή η μικρή περιποίηση δεν χωρά στο πρόγραμμα τους καθώς όταν φτάσει το βράδυ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν για την επόμενη εξίσου γεμάτη και απαιτητική ημέρα.


Το μυστικό όμως για να καταφέρετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και να μην το παραμελείτε είναι να πάρετε την μεγάλη απόφαση. Ποια είναι αυτή; Βάλτε ως στόχο να περνάτε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας, μπροστά από τον καθρέφτη για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας. Με τον καιρό θα σας γίνει συνήθεια και δεν θα το σκέφτεστε καθόλου. Και μην ξεχνάτε πως από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα ξεκινήσετε να φροντίζετε την επιδερμίδα και γενικά τον εαυτό σας, η διάθεση σας θα αλλάξει. Θα νιώσετε πιο όμορφη και πιο φρέσκια.

Η 10λεπτη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς που είναι κατάλληλη για κάθε μητέρα

Τι πρέπει να περιέχει αυτή η 10λεπτη βραδινή ρουτίνα;

Αρχικά, κάντε ένα γρήγορο ζεστό ντουζ, το οποίο θα αφαιρέσει όλη την πίεση και την αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί επάνω σας.

Στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή κάποιο γαλάκτωμα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Αυτό το βήμα δεν θα πρέπει να το παραλείπετε ή να το ξεχνάτε ΠΟΤΕ. Όσο κουρασμένη και να νιώθετε, ακόμα και αν κλείνουν τα μάτια σας από τη νύστα, θα πρέπει να αφαιρείτε ευλαβικά το μακιγιάζ από το πρόσωπο σας. Μάλιστα, αυτό που δεν γνωρίζουν πολλές γυναίκες είναι πως αυτή τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ θα πρέπει να την ακολουθείτε ακόμα και αν δεν έχετε βάψιμο στο πρόσωπο σας. Είναι απαραίτητη επειδή στην επιδερμίδα σας συσσωρεύονται και απορροφούνται από αυτή πολλά βλαβερά συστατικά που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Καθαρίστε έπειτα, το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και σκουπίστε το με χαρτί. Ίσως σας κάνει εντύπωση η επιλογή χαρτιού, αλλά η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και μπορούν να μεταφερθούν κάποια μικρόβια σε αυτή αν χρησιμοποιήσετε την πετσέτα των χεριών σας.

Τελευταίο, αλλά πολύ βασικό βήμα είναι η ενυδάτωση, προσώπου και σώματος. Στον πρόσωπο σας απλώστε μία γενναία στρώση από ενυδατική κρέμα ή κρέμα νυκτός. Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα σας θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να φαίνεστε πολύ φρέσκια το επόμενο πρωί. Για το σώμα σας επιλέξτε μία κρέμα σώματος με απαλό άρωμα, το οποίο θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Λίγο πριν ξαπλώσετε περάστε μία στρώση από lip balm στα χείλη σας.

Πάντα να θυμάστε, πως πρέπει να αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας και για την φροντίδα του. Θα αλλάξει η διάθεση σας και θα νιώθετε περισσότερη χαρά και αυτοπεποίθηση.