Εθνικό Θέατρο: 4 παραστάσεις από εφήβους για εφήβους

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιαστούν 4 παραστάσεις από εφήβους που θα απευθύνονται σε εφήβους με δωρεάν είσοδο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή του Εθνικού και της Unicef, και με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO).

Δημιουργήθηκαν λοιπόν 4 ξεχωριστές παραστάσεις με κύρια θεματική τους τις ανησυχίες των νέων και προσκαλούν το κοινό να αγκαλιάσει αυτή τους την προσπάθεια. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα και συνεχίζονται.

Το πρόγραμμα:

MUNDUSNOVUS ή Τα παιδιά της τρικυμίας
Τετάρτη 9/5 και Πέμπτη 10/5, στις 20:00
Από το εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Χτίζοντας ένα ρόλο διακειμενικά», Υπεύθυνοι εργαστηρίου/Σκηνοθεσία και Δραματουργία Γιαννίκου Μαρία Μαντώ, Μανιάτης Γιάννης Ιόλαος

Η ΧΟΡΩΔΙΑ, νέο ελληνικό θεατρικό έργο από το εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Νέες φωνές»
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άρτεμις Μάνου
Παρασκευή 11/5, στις 20:00

ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, μια βωβή κωμωδία μετά μουσικής.
Από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικου Βουβό και Σωματικό Θέατρο. Υπεύθυνος εργαστηρίου/Σκηνοθεσία Θανάσης Μεγαλόπουλος
Κυριακή 13/5 στις 20:00

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ....Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ, εφηβική θεατρική ομάδα του 48ου Γυμνάσιου Αθήνας, από την συνεργασία μας με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δημου Αθήνας.
Υπεύθυνοι /Σκηνοθεσία και Δραματουργία Ελένη Ζαραφείδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά
Σάββατο 12/5 στις στις 20:00

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που μετατρέπει σχολικά κτίρια σε κέντρα πολιτισμού και συνάντησης φιλοξενώντας δωρεάν δράσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα. Αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την υποστήριξη του Athens Partnership.

"Θέατρο από, με και για εφήβους" με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της καλλιτεχνικής δραστηριότητας στους νέους.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου, www.n-t.gr.

tags:


tags: