Γιατί να επιλέξετε το όνομα Νικόλας - Νικολέτα;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γιατί να επιλέξετε το όνομα Νικόλας - Νικολέτα;

Από τον Μανο Μηκιδη,
Αριθμολόγος - Μαθηματικός


N I K Ο Λ Α Ο Σ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Νικόλαος σημαίνει κυριολεκτικά : Νίκη Λαού
Nικόλαος ήταν ο πατέρας αλλά κι ο γιος του Σπαρτιάτη Βούλιδος που οι Σπαρτιάτες τον έστειλαν μαζί με τον Σπερθία , στον Ξέρξη για να θανατωθεί ώστε να ξεπλυθεί το έγκλημα των εφόρων της πόλης που στο παρελθόν είχαν πετάξει στον Καιάδα τους κήρυκες των Περσών.

Στην γραμματεία μας υπάρχει κι ο παράλληλος τύπος -Νι κ ο λ ε ω ς.
Το όνομα Νικόλαος έχει 5 σταθερά γράμματα Ν , Ι , Κ , Λ , Α πράγμα που δίνει στον κάτοχο του ονόματος ικανότητα επιτυχίας κ’ 2 κυλιόμενα γράμματα Ο , Σ γεγονός που κάνει το άτομο λιγότερο διπλωματικό.
Επίσης έχει 2 ‘’σκληρά’’ φωνήεντα Α , Ι και 2 φορές το ευέλικτο Ο πράγμα που δίνει ισορροπία μεταξύ αντοχής -δύναμης κι ευεξίας-επικοινωνίας

Tο Ν ως πρώτο γράμμα του ονόματος.(τι προσδίδει στο όνομα)

Κίνηση , δράση , ενεργητικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σας.Οι γύρω σας μένουν έκπληκτοι τις περισσότερες φορές από την ζωντανή ενεργεία σας που μπορεί να κατακλύσει τα πάντα σαν λαβα ηφαιστείου.
Ανήκετε στην κατηγορία των αξιαγάπητων ανθρώπων αρκεί να μην έχετε εκρήξεις θυμού , που σας ακολούθου όταν κάτι δεν σας πάει καλα.Φροντιστε για την πραγματική ξεκούραση κ’ την αληθινή ψυχαγωγία κ’ διασκέδαση.
Το ‘’Ν’’ ανήκει στην μεταβλητή τριάδα των γραμμάτων , στον Ερμή κ’ τους Διδύμους κ’ έμβλημα του έχει το κηρύκειο του Ερμή.

Το ‘’Ι’’ ως το πρώτο φωνήεν του ονόματος.

Η διαίσθηση σας είναι το μέγα πλεονέκτημα σας κ’ πάντα ενεργείτε σύμφωνα μ’αυτην.Αυτο ίσως φαίνεται περίεργο στα μάτια των αλλων.Μην αφήσετε όμως τον φόβο του πως σας βλέπουν οι άλλοι να ‘’σκοτώσει’’ αυτήν την εκπληκτικά ισχυρή διαίσθηση.
Εχετε μια ευαισθησία κι μια ευφυΐα που σας βοηθούν να αντιλαμβάνεστε κι να αντιμετωπίζετε τα λεπτά κ’ δαιδαλώδη ζητηματα.Διαθετετε ανθρωπισμό , ιδεαλισμό , συμπονια.Αναπτυξτε περισσότερο την αντικειμενικότητα κ’ την λογική σε βάρος της υποκειμενικότητας κ’ του συναισθηματος.Δεν σας αρέσουν οι διαφωνίες κ’ μια θετική η’ αρνητική κριτική μπορεί να σας επηρεάσει ανάλογα.