SEARCH

Αυτό το κριθαρότο με γαρίδες θα το φάνε μικροί-μεγάλοι!

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Ένα καταπληκτικό κριθαρότο με γαρίδες, είναι η πρότασή μας, για σήμερα! Μία συνταγή που αν και φαντάζει δύσκολη, είναι αρκετά εύκολη και όλοι μπορούν να την κάνουν. Δοκιμάστε τη!

Μερίδες: 3

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Τι χρειαζόμαστε
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 4 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.

BHMA 2o: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (ή το βούτυρο) και το σκόρδο και το σοτάρουμε.

ΒΗΜΑ 3ο: Προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.

ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε για λίγο.

ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε τις ντομάτες, 2 κούπες νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

ΒΗΜΑ 6ο: Ρίχνουμε το τζίντζερ και το αλάτι και αφήνουμε το κριθαράκι να μαγειρευτεί ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό).

ΒΗΜΑ 7ο: Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

ΒΗΜΑ 8ο: Ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπέρι προαιρετικά.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: