Αυτές είναι οι 4 συχνότερες αιτίες τσακωμού του ζευγαριού με τον ερχομό του παιδιού!

Όταν έρχεται ένα παιδί στον κόσμο αλλάζουν και οι ισορροπίες που υπάρχουν στη σχέση του ζευγαριού. Κάποιες φορές αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διαφωνίες και τσακωμοί ανάμεσα στο ζευγάρι. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε τις 4 πιο συχνές αιτίες τσακωμού ενός ζευγαριού όταν αποκτά παιδί.

Ύπνος

Οι υποχρεώσεις αυξάνονται, και οι δύο τρέχουν για το μωρό, και το μόνο σίγουρο, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό, είναι ότι το ζευγάρι δεν θα κοιμάται σχεδόν καθόλου. Αναπόφευκτα θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το «ποιανού σειρά είναι να ξυπνήσει το βράδυ να ταΐσει το μωρό» αλλά το καλύτερο για να περάσει «αναίμακτα» αυτή η περίοδος είναι να επικρατήσει η ψυχραιμία. Και οι δύο πλευρές θα έχουν παράπονο για το θέμα του ύπνου, αλλά μία λύση που θα φέρει αποτέλεσμα είναι σίγουρα η ίση κατανομή των υποχρεώσεων στους δύο γονείς και η τήρηση τους.

Καθάρισμα

Εννοείται πως το σπίτι για ένα μεγάλο διάστημα θα είναι σαν αχούρι, παντού θα υπάρχουν πράγματα του μωρού, πιπίλες, παιχνιδάκια, ρουχαλάκια, σαλιάρες, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού η φροντίδα όλων θα αφορά το νεογέννητο. Και σε αυτή την αιτία τσακωμού του ζευγαριού, η χρυσή τομή, είναι να συμφωνήσουν από κοινού σε ένα σύστημα καθαρισμού του σπιτιού που καθένας θα αναλαμβάνει κάποιες συγκεκριμένες δουλειές του σπιτιού, ώστε να τελειώνει πιο γρήγορα η καθαριότητα. Αν αυτό είναι αρκετά δύσκολο να τηρηθεί, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποια οικιακή βοηθό για να σας βοηθάει με τις δουλείες του σπιτιού κάποιες φορές τη βδομάδα.

Sex                    

Πράγματι, μετά τον ερχομό του παιδιού, η μητέρα δεν έχει διάθεση για sex, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές στο ζευγάρι, αφού ο σύζυγος, τις περισσότερες φορές, αισθάνεται παραγκωνισμένος και σε απόσταση. Μία μαμά, φυσικά και τον πρώτο καιρό, είναι συνέχεια μαζί με το μωρό της και δεν ασχολείται με τίποτε άλλο, αλλά θα πρέπει να δείξει στον σύντροφό της ότι δεν έχει μπει στο περιθώριο. Περάστε χρόνο μαζί, έστω και τον ελάχιστο ελεύθερο που έχετε, και δείξτε ο ένας στον άλλον, ότι τα αισθήματά σας δεν έχουν αλλάξει με τον ερχομό του παιδιού.

Επισκέπτες                           

Πάντα μετά τον ερχομό του παιδιού, φίλοι, συγγενείς και γνωστοί, πηγαίνουν να δουν το νεογέννητο. Αυτό δεν λειτουργεί θετικά, ούτε για τους γονείς, που είναι πιεσμένοι με τις νέες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουν σε πέρας, αλλά προκαλούν αναστάτωση και στο μωρό. Καλό είναι λοιπόν, τις πρώτες εβδομάδες να κρατήσετε μακριά, με ευγενικό τρόπο, τους δικούς σας και έτσι να αποφύγετε και τους διαπληκτισμούς με το ταίρι σας γιατί ήρθε να δει το μωρό «η θεία Ρίτσα, που δε συμπαθώ καθόλου» και «η θεία Κούλα, που συνεχώς μου έλεγε ότι δεν κρατάω σωστά το παιδί μου».