Τι κερδίζουν και τι χάνουν τα μοναχοπαίδια;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

της Σοφίας Χαλκίτη

Αρκετά ζευγάρια επιλέγουν συνειδητά να αποκτήσουν μόνο ένα παιδάκι. Οι λόγοι; Ισως η οικονομική κατάσταση, ο φόβος της ανεργίας ή και η άποψη ότι τα παιδιά αποτελούν εμπόδιο στις επαγγελματικές φιλοδοξίες των γονιών. Το να έχεις αδέλφια όσο και να είσαι μοναχοπαίδι έχει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του.


Τι κερδίζουν τα μοναχοπαίδια:

• Είναι κοντά με τους γονείς τους: Ένα παράπονο που δεν έχει ένα μοναχοπαίδι είναι ότι οι γονείς του δεν του δίνουν σημασία. Φυσικά αυτό για ένα παιδί δεν είναι κακό, ο χρόνος που περνάει με τους γονείς του δεν μοιράζεται , όπως θα γινόταν αν υπήρχε άλλο παιδί.
• Συναναστρέφονται περισσότερο με ενήλικες: Τα παιδιά που συναναστρέφονται με μεγάλους «ρουφάνε» σαν σφουγγάρι οτι ακούνε απο τους μεγάλους όπως την χρήση τους λεξιλογίου που τους βοηθάει να πάρουν μια μικρή γεύση για τον κόσμο.
• Έχουν την ησυχία τους: Το να είσαι μοναχοπαίδι δεν χρειάζεται να μαλώσεις με το μικρό σου αδελφάκι για τα παιχνίδια , ούτε να βάζεις διαιτητές τους γονείς σου στους αδελφικούς καβγάδες. Επίσης έχεις δικό σου δωμάτιο χωρίς να το μοιράζεσαι με το αδελφάκι σου.

Τι κερδίζουν και τι χάνουν τα μοναχοπαίδια;

Τι χάνουν που δεν έχουν αδέλφια:

• Στο σπίτι υπάρχει πάντα ένας φίλος:Όταν έχεις αδέλφια ταυτόχρονα έχεις και παρέα. Οσο τα παιδιά είναι μικρά το παιχνίδι στο σπίτι είναι εγγύηση.
• Τα αδέλφια σε κοινωνικοποιούν: Τα παιδιά που μεγαλώνουν με αδέλφια είναι συνήθως κοινωνικά «ικανότερα» από τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνα τους.
• Έχεις πάντα έναν σύμμαχο : Όταν όλα είναι εναντίον σου ξέρεις ότι έχεις έναν δυνατό σύμμαχο δίπλα σου. Κι αυτή η συμμαχία είναι δεσμός δυνατός
Τέλος τα αδέλφια σου μαθαίνουν ποια είναι τα οριά σου, να αγαπάς άνευ όρων, να συχγωρείς , να αφοσιώνεσαι και να έχεις υπομονή. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα να έχεις έναν φίλο που θα είναι για πάντα δίπλα σου.