Έτσι γίνονται πεντανόστιμοι οι ψητοί κολοκυθοκεφτέδες!

Δημοσιεύθηκε στις

Πεντανόστιμοι, αλλά υγιεινοί αφού δεν είναι τηγανητοί και λιπαροί, οι κολοκυθοκεφτέδες αυτοί θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους

Έτσι γίνονται πεντανόστιμοι οι ψητοί κολοκυθοκεφτέδες!


Τι χρειαζόμαστε
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. φέτα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
Τι κάνουμε

BHMA 1 Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στραγγίξουν.

BHMA 2 Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον μαιντανό και τον άνηθο.

BHMA 3 Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.

BHMA 4 Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε (προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα).

BHMA 5 Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Το μίγμα θα είναι λίγο υδαρές και θα κολλάει στα χέρια μας. Μην ανησυχήσετε. Μόλις το πανάρετε με τη φρυγανιά θα πάρει το σχήμα που πρέπει.

BHMA 6 Τους απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

BHMA 7 Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.

Έτσι γίνονται πεντανόστιμοι οι ψητοί κολοκυθοκεφτέδες!

 

H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

tags:


tags: