Ζώδια: Οι δώδεκα αστρολογικοί οίκοι (σπίτια) και η σημασία τους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Κάθε γενέθλιο ωροσκόπιο ξεκινάει πάντα με τον ωροσκόπο μας, δηλαδή τον πρώτο οίκο, και χωρίζεται συνολικά σε δώδεκα τμήματα τα οποία ονομάζονται αστρολογικοί οίκοι.

Από τη Γιώτα Ανδρεάδου


Ο καθένας από αυτούς εκπροσωπεί έναν τομέα της ζωής μας και παρατηρώντας τους οίκους αυτούς οι αστρολόγοι μπορούν να κάνουν προβλέψεις (με βάση τις διελεύσεις των πλανητών) αλλά και να καταλάβουν πράγματα που έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία μας. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει την γενέθλια Αφροδίτη του στον πρώτο οίκο, συνήθως είναι ένας ήρεμος, φιλικός και κοινωνικός άνθρωπος και οι σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή του. Αντιθέτως, αν κάποιος έχει τον Άρη στον πρώτο οίκο, τότε μιλάμε για έναν θαρραλέο, δυναμικό άνθρωπο με αρχηγικές τάσεις, αλλά μάλλον πιο μοναχικό τύπο. Οι 1ος, 4ος, 7ος, 10ος ονομάζονται γωνιακοί οίκοι και είναι ιδιαίτερης δυναμικής και βαρύτητας, γι' αυτό και οι διελεύσεις πλανητών από αυτούς συνοδεύονται συχνά από γεγονότα και αλλαγές. Για να γνωρίζουμε με ακρίβεια τους οίκους και τις ακμές αυτών, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε την ακριβή ώρα και τον τόπο της γέννησης. Πρέπει δηλαδή να ξέρουμε με ακρίβεια τον γενέθλιο χάρτη μας.

Πρώτος οίκος (ωροσκόπος)

Ποιος είμαι; Είναι η αρχή των πάντων και ένας από τους σημαντικότερους οίκους. Μαζί με τον Ήλιο και την Σελήνη, μας δίνει πληροφορίες για το εγώ και την προσωπικότητά μας, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ζωή, την εμφάνισή μας, την φυσική μας κατάσταση. Δείχνει τι βλέπουν οι άλλοι σε εμάς, όταν μας γνωρίζουν για πρώτη φορά αλλά και τι αφήνουμε εμείς να προβληθεί προς τα έξω. Είναι ένας οίκος αλληλεπίδρασης με τον κόσμο, δείχνει τα νέα ξεκινήματα και σχετίζεται με το ζώδιο του Κριού.

Δεύτερος οίκος

Τι κατέχω; Ο οίκος των χρημάτων και των υλικών αγαθών. Μας δίνει πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα χρήματα και την σχέση που έχουμε με αυτά. Πώς ξοδεύω; Είναι ένας οίκος που συνδέεται με τις απολαύσεις της ζωής, τις αξίες μας και την ανάγκη μας για υλική ασφάλεια. Συνδέεται με το ζώδιο του Ταύρου.

Τρίτος οίκος

Τι γνωρίζω για τους άλλους και τον κόσμο; Εδώ βρίσκονται τα επικοινωνιακά μας ταλέντα, η μάθηση, τα σχολικά χρόνια, η πρώτη μας επαφή με τον έξω κόσμο και οι σχέσεις με τα αδέρφια, τους συγγενείς και τους γείτονες. Μας δείχνει τις γλωσσικές μας ικανότητες, τον λόγο, τις ιδέες, τις εκδρομές και τα κοντινά ταξίδια. Συνδέεται με το ζώδιο των Διδύμων.

Τέταρτος οίκος (Ναδίρ)

Οι ρίζες του ωροσκοπίου μας. Ποιοι είναι οι δικοί μου άνθρωποι; Ο οίκος αυτός συνδέεται με τους γονείς μας, το σπίτι και την οικογένειά μας, είτε αυτήν στην οποία μεγαλώσαμε είτε αυτήν που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Δείχνει την ακίνητη περιουσία μας, τις οικογενειακές σχέσεις, τις παραδόσεις, το παρελθόν και τους προγόνους μας. Σχετίζεται με το ζώδιο του Καρκίνου.

Πέμπτος οίκος

Ένας τυχερός οίκος που φανερώνει τα δημιουργικά μας ταλέντα, τα χόμπι και τα σπορ. Είναι ένας τομέας χαράς, φλερτ και έρωτα. Από εδώ φαίνεται η σχέση μας με τα παιδιά αλλά και το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και ζητάει να εκφραστεί. Συνδέεται με το ζώδιο του Λέοντα.

Έκτος οίκος

Ένας οίκος απλότητας που σχετίζεται άμεσα με την υγεία, την δουλειά και την εργατικότητα, την καθημερινότητα και τις συνήθειες μας καθώς και την ανάγκη μας για προσφορά. Μπορεί να δείχνει την σχέση μας με την διατροφή αλλά και τα ζώα. Εκπροσωπείται από το ζώδιο της Παρθένου.

Έβδομος οίκος

Ο οίκος του γάμου και των συνεργασιών! Ο οίκος των σχέσεων! Βρίσκεται απέναντι από τον ωροσκόπο μας. Τι ψάχνουμε στους άλλους; Τι είδους άνθρωποι αλλά και ερωτικοί σύντροφοι μας έλκουν; Τι ζητάμε από έναν γάμο; Οι απαντήσεις βρίσκονται σε αυτόν εδώ τον οίκο. Σχετίζεται με το ζώδιο του Ζυγού.

Όγδοος οίκος

Η ανάγκη μας για συναισθηματική ασφάλεια και έρευνα εις βάθος. Είναι ο οίκος του σεξ και της μεταμόρφωσης. Γέννηση και θάνατος! Φως και σκοτάδι! Εκπροσωπεί τα χρήματα του συντρόφου μας ή των άλλων γενικά. Παίρνουμε πληροφορίες για την σχέση που έχει κάποιος με τις τράπεζες και το χρηματοοικονομικό σύστημα. Επίσης, δείχνει τις πιο απόλυτες και ουσιαστικές σχέσεις της ζωής μας. Συνδέεται με το ζώδιο του Σκορπιού.

Ένατος οίκος

Οι πεποιθήσεις μας! Εκπροσωπεί την ανώτερη εκπαίδευση, την θρησκεία, την ηθική μας. Συνδέεται άμεσα με το εξωτερικό και τα ταξίδια και είναι ένας τυχερός οίκος. Βιβλία, φιλοσοφία και η ανάγκη μας για εξέλιξη με οποιοδήποτε τρόπο. Εκπροσωπείται από το ζώδιο του Τοξότη.

Δέκατος οίκος (μεσουράνημα)

Η καριέρα μας! Ένας ακόμη σημαντικός οίκος που δείχνει την επαγγελματική μας καταξίωση, το κοινωνικό στάτους και την φήμη. Είναι απέναντι από τον τέταρτο και μπορούμε και από εδώ να πάρουμε πληροφορίες για τους γονείς μας αλλά και τις φιλοδοξίες που έχουμε. Που θέλουμε να φτασουμε; Τι θέλουμε να πετύχουμε; Συνδέεται με το ζώδιο του Αιγόκερου.

Ενδέκατος οίκος

Εδώ τονίζεται το ενδιαφέρον μας για την κοινωνία και όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι ο οίκος των φίλων, των ομάδων, της πολιτικής. Δείχνει τους στόχους και τα όνειρα που έχουμε για το μέλλον. Σχετίζεται με το ζώδιο του Υδροχόου.

Δωδέκατος οίκος

Ο οίκος μυστήριο! Είναι ο πιο κλειστός, ευαίσθητος, κρυφός και εσωτερικός οίκος. Ευνοεί τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες και την διαίσθηση. Δείχνει το υποσυνείδητο, την ανάγκη για απομόνωση, το συλλογικό ασυνείδητο, την σχέση μας με τα θεία, την μεταφυσική. Εκπροσωπείται από το ζώδιο των Ιχθύων.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail: panagiotaa4@gmail.com

Viber: 0049 1794969019