Υφυπουργός Παιδείας: Ποιο είναι το παράπονο του μικρού του γιου για το δημοτικό σχολείο;

Σε άγνωστες πτυχές της οικογενειακής του ζωής αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος. Ο διακεκριμένος διεθνολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι παντρεμένος από το 2001 με την Ειρήνη Σταματούδη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά που φοιτούν σε Λύκειο και  Δημοτικό.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Οι μαθητές των δημοτκών επέστρεψαν στα σχολεία εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και ο κ. Συρίγος δεν δίστασε να μοιραστεί το παράπονο που έχει ο μικρότερος γιος του, για το γεγονός ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν, ενώ αυτά της δευτεροβάθμιας συνεχίζουν να είναι κλειστά, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα αδέλφια του, φωτεινή και Μάνθος, να παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε: "Ο Αναστάσης αρχικά θεώρησε ότι ήταν μεγάλη αδικία, διότι τα αδέλφια του, η Φωτεινή και ο Μάνθος, που είναι στο Λύκειο, μένουν σπίτι και ξυπνάνε αργότερα από εκείνον. Εκείνος ξυπνάει τώρα λίγο πριν από τις 7 το πρωί. Όταν, όμως, επέστρεψε από το σχολείο, ήταν πολύ χαρούμενος, γιατί είδε τους φίλους του, τη δασκάλα του, όλους τους ανθρώπους του σχολείου που του είχαν λείψει. Ποιος δεν θέλει την επιστροφή στην καθημερινότητα, όσο βαριά καμιά φορά και αν είναι;" αναρωτήθηκε.

Ο κ. Συρίγος, στο συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά", αποκάλυψε και τον τρόπο γνωριμίας με τη γυναίκα του, αλλά και πως οδηγήθηκαν στον γάμο. "Η γνωριμία με τη σύζυγό μου δεν είχε τίποτα το συμβατικό. Γνωριστήκαμε σε ένα επιστημονικό συνέδριο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, το 2000. Εκείνη τότε έμενε και εργαζόταν μόνιμα στη Βρετανία. Ταξίδεψε για λίγες ημέρες μόνο στην Ελλάδα για το συνέδριο. Την είδα στην ομιλία της και σκηνοθέτησα να καθίσουμε λίγο αργότερα στο ίδιο τραπέζι, να φάμε (παρακάλεσα τη διπλανή της, που ήταν φίλη μου, να καθίσει αλλού). Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά, τουλάχιστον από την πλευρά μου... Εκείνη θα έφευγε την επόμενη ημέρα για το εξωτερικό. Ταξίδεψα αρκετές φορές στη Βρετανία εκείνη την περίοδο. Μερικές φορές γίνομαι απίστευτα πεισματάρης. Τελικά, έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και τον επόμενο χρόνο παντρευτήκαμε. Έπειτα από 19 χρόνια γάμου, σας διαβεβαιώνω ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της όπως την πρώτη ημέρα που την είδα¨.