Βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά σε αποθηκάκι για να ηρεμήσουν

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συγκλονισμένοι είναι οι γονείς μικρών παιδιών στην Αλεξανδρούπολη, μετά την αποκάλυψη πως δασκάλα στον βρεφονηπιακό σταθμό τα κλείδωνε στην αποθήκη.

Συγκεκριμένα, η ιδιότυπη μέθοδο διαπαιδαγώγησης βρεφονηπιοκόμου παιδικού σταθμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατήγγειλαν στη δημοτική Αρχή γονείς παιδιών ηλικίας 2,5-3 ετών.


 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, παιδιά τμήματος δημοτικού παιδικού σταθμού -ηλικίας 2,5-3 ετών- μετέφεραν στους γονείς τους ότι η μία εκ των δύο παιδαγωγών τους, όταν κάνουν φασαρία τα απομακρύνει από την τάξη και τα αφήνει μόνα ή και με άλλους συμμαθητές τους σ' ένα δεύτερο δωμάτιο αποθήκευσης παιχνιδιών, σβήνοντας ενίοτε και το φως και κλειδώνοντάς τα με σύρτη προκειμένου να ηρεμήσουν. Μάλιστα η «παιδαγωγός» ονόμαζε την αποθήκη «δωμάτιο αποσυμπίεσης»

Πατέρας κατάλαβε τι συνέβαινε όταν η η κόρη του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πήρε την κούκλα της,τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στην αποθήκη και να κλείσει το φως. Όταν έκπληκτος την ρώτησε που τα έχει ακούσει αυτά, η κόρη του του είπε πως «έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος στη δημοτική αρχή, τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, άμεσα απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους δύο βρεφονηπιοκόμους -οι οποίες είναι δημοτικοί υπάλληλοι με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών, και σε συνάντησή του με τους γονείς τούς διαβεβαίωσε για τη βούλησή του να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Δηλωτική της απόφασής του για μηδενική ανοχή «σε ανεύθυνες και επικίνδυνες συμπεριφορές που αφορούν στα παιδιά μας», είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε -κατόπιν και της δημοσιοποίησης του θέματος σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής σελίδας- στην οποία και αναφέρονται τα εξής:

«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί ήδη στο Δήμο περί τις 4-5 γραπτές αναφορές γονέων για τα εν λόγω περιστατικά.