Βραβεύτηκε video εγκύου που χτυπήθηκε από βόμβα και αργότερα γέννησε το μωρό της στη Συρία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Waad al-Kateab βραβεύτηκε ως το νέο ταλέντο της χρονιάς, στο πλαίσιο των βραβείων Royal Television Society για το 2017.

Η δημοσιογράφος, της οποίας το απίστευτο βίντεο μέσα από το χειρουργείο όπου γιατροί δίνουν μια συγκλονιστική μάχη για να σώσουν τη ζωή μιας εγκύου και του αγέννητου μωρού της στο Χαλέπι έκανε τις καρδιές μας να ματώσουν τον περασμένο χρόνο, παρέλαβε το βραβείο της μπροστά σε ένα ακροατήριο που απαρτιζόταν από κορυφαίους δημοσιογράφους στο Λονδίνο.


Δεν μπορείτε να δείτε πλάνα ή φωτογραφίες της al-Kateab, (αυτό είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί) λόγω της ανησυχίας της για την ασφάλειά της.
Μπορείτε όμως να δείτε και να θυμηθείτε το συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο της χάρισε το βραβείο.

Η Mayissa, έγκυος στον 9ο μήνα, βρισκόταν καθ' οδόν προς το νοσοκομείο όταν πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή.

Παρά την έλλειψη εργαλείων και υποδομών, οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν τη ζωή της ίδιας και του αγέννητου παιδιού της. Οπως έκαναν με κάθε τραυματία.

Η έκρηξη τραυμάτισε τη Μayissa στο δεξί της χέρι και το πόδι. Αλλά αυτό που τρόμαξε τους γιατρούς ήταν τα τραύματα στην κοιλιά της που μπορεί να είχαν σκοτώσει το μωρό που κυοφορούσε.

Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν επείγουσα καισαρική τομή.

Εξω, η βόμβα είχε σκοτώσει 45 άτομα και είχε τραυματίσει εκατοντάδες. Στο εσωτερικό του χειρουργείου η μάχη συνεχιζόταν. Το μωρό γεννήθηκε.Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Η καρδιά του δεν λειτουργούσε.

Βραβεύτηκε video εγκύου που χτυπήθηκε από βόμβα και αργότερα γέννησε το μωρό της στη Συρία

Βραβεύτηκε video εγκύου που χτυπήθηκε από βόμβα και αργότερα γέννησε το μωρό της στη Συρία

Αν και έφτασαν σε σημείο να κινδυνεύουν να χάσουν τόσο τη μητέρα όσο και το παιδί, οι γιατροί δεν σταμάτησαν την προσπάθεια. Μετά από αρκετή προσπάθεια, το μωρό άνοιξε τα μάτια του. Και άρχισε να κλαίει.

Ο πόλεμος σχεδόν πήρε τη ζωή αυτού του αγοριού, πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει. Χάρις όμως στην ηρωική προσπάθεια των γιατρών, τόσο η μητέρα όσο και το παιδί, κατάφεραν να ζήσουν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

The children of Aleppo

This Syrian filmmaker’s work was honoured with several Royal Television Society awards last night. Watch this video and you’ll understand why.

Geplaatst door Channel 4 News op donderdag 2 maart 2017

thetoc.gr