Το συγκινητικό μήνυμα του 14χρονου που δέχτηκε το νεφρό του 18χρονου Γρηγόρη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μια οικογένεια βυθίστηκε στη δυστυχία, όταν το παιδί της έχασε τη ζωή του σε τροχαίο λίγο μετά την έλευση του νέου χρόνου, μια άλλη οικογένεια βλέπει το παιδί της να... βελτιώνει τη δική του.

Ζωή μέσα από το θάνατό του έδωσε ο 18χρονος Γρηγόρης, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Αγρίνιο, μέσω της δωρεάς οργάνων.


Οι γονείς του 18χρονου από το Αγρίνιο, βρήκαν το σθένος κι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του γιου τους μετά το θανατηφόρο τροχαίο, μια κίνηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής.

Ο 14χρονος Άγγελος λοιπόν ήταν αυτός στον οποίο μεταμοσχεύθηκε το ένα νεφρό του Γρηγόρη. Ο Άγγελος έκανε διαρκώς αιμοκαθάρσεις, αφού έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Σε ένα συγκινητικό του μήνυμα το αγόρι ευχαριστεί τους γονείς του Γρηγόρη που όπως λέει του έκαναν αυτό το δώρο ζωής. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς του Γρηγόρη που μου έκαναν δώρο το νεφρό».

Μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής της κλινικής μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ, Γεώργιος Τσουλφάς είπε πως «ένα παιδί 14 ετών θα άπρεπε να ασχολείται με τα μαθήματά του. Έκανε αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα. Τώρα θα αλλάξει η ζωή του». Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Χριστόδουλος Ναθαναήλ ανέφερε πως «ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη η κατάσταση και για το προσωπικό της μονάδας και για μένα προσωπικά. Τέσσερις άνθρωποι βελτίωσαν τουλάχιστον το επίπεδο της ζωής τους και ένας τουλάχιστον σώθηκε».

Σημειώνεται πως ο 18χρονος που έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα χάρισε ζωή σε 4 συνανθρώπους μας. Κηδεύτηκε το πρωί της Δευτέρας (09.01.2023).