Το παιδί Ζυγός: Τα χαρακτηριστικά του και ποιο επάγγελμα του ταιριάζει

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το παιδί Ζυγός - Γενέθλια: 23.9 – 23.10

Ποιότητα: Παρορμητικό - Κυβερνήτης: Αφροδίτη - Στοιχείο: Αέρας - Πολύτιμος λίθος: Οπάλιο


Από την Γιώτα Ανδρεάδου 

Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν: αισθητικός, μοντέλο, δικηγόρος, διοργανωτής γάμων, σύμβουλος σχέσεων, πλαστικός χειρουργός, δερματολόγος, δημοσιογράφος, στυλίστας

Τι είναι άραγε αυτό που ξεχωρίζει έναν Ζυγό από το πλήθος; Μα τι άλλο; Η ευγένειά του φυσικά! Οι περισσότεροι από αυτούς, γνωρίζουν ενστικτωδώς απλούς κανόνες καλής συμπεριφοράς που οι υπόλοιποι συχνά φαίνεται να παραβλέπουμε ή να ξεχνάμε. Οι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του ζωδίου είναι λες και έχουν καταπιεί το ίδιο το Savoir Vivre (σίγουρα το επινόησε κάποιος Ζυγός). Έχουν την πιο αβίαστη και αυθόρμητη μορφή ευγένειας και αυτή είναι και το μαγικό κλειδί που τους ανοίγει ακόμη και τις πιο κλειστές πόρτες.

Κάθε Ζυγός που σέβεται τον εαυτό του, φέρεται με ευγένεια και απαιτεί να του φέρονται και οι άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Είναι γλυκομίλητοι και συμπαθείς και ξέρουν πως να κερδίζουν τις εντυπώσεις εξ αρχής. Συνεπώς, ο μικρός Ζυγός σπάνια θα πει χοντράδες και ακόμη πιο σπάνια θα φέρει τους άλλους σε δύσκολη θέση.

Είναι ένα ευχάριστο παιδάκι και θα έχει πάντα άποψη για την μόδα, τους συνδυασμούς χρωμάτων αλλά και το τι ρούχα θα βάλει. Θα φροντίζει επιμελώς να είναι περιποιημένο και μάλλον από νωρίς θα αγαπά τα φρου φρου, τα αρώματα, τις εκλεπτυσμένες μυρωδιές και τα καλλυντικά. Από παιδιά τους χαρακτηρίζει η φινέτσα, η χάρη και η ομορφιά! Αυτή η τελευταία, είναι ακόμη ένα από τα δυνατά χαρτιά του ζωδίου. Πολλοί επώνυμοι και μη, πανέμορφοι άνθρωποι, ανήκουν στον αστερισμό του Ζυγού. Είναι τα πρόσωπα εκείνα που σε κάνουν και κολλάς με την ομορφιά τους. Η Αφροδίτη, η κυβερνήτης του ζωδίου, είναι υπεύθυνη για αυτή την ξεχωριστή εμφάνισή τους, που μας κάνει να μην μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω τους. Επίσης, η Αφροδίτη ως ευεργέτης πλανήτης που είναι, χαρίζει στους Ζυγούς και ένα έξτρα μερίδιο τύχης. Έχουν άστρο και δέχονται βοήθεια την πιο κατάλληλη στιγμή (ειδικά αν και η Αφροδίτη είναι καλά τοποθετημένη στον γενέθλιο χάρτη).

Τι έχει λοιπόν να προσφέρει απλόχερα ο μικρός Ζυγός στον κόσμο; Αισθητική, φινέτσα, γοητεία. Σίγουρα, ήρθε για να κάνει τον κόσμο λίγο πιο όμορφο, αλλά και πιο δίκαιο! Ο πλανήτης Κρόνος έχει έξαρση εδώ και αυτός είναι ο λόγος που οι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν εξαιρετικά τονισμένο το αίσθημα δικαίου. Δεν θα αδικήσουν κανέναν, μα κυρίως, μην τολμήσεις να τους αδικήσεις.

Ανήκουν στα ζώδια του αέρα, μαζί με τους Διδύμους και τον Υδροχόο, άρα η λογική και η επικοινωνία είναι μια φυσική ανάγκη τους. Ένας Ζυγός, ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες δεν θα κλειστεί στον εαυτό του, όπως θα έκανε ένας Σκορπιός ή ένας Παρθένος για παράδειγμα, αλλά θα έχει ανάγκη να μοιραστεί τον πόνο του με τους άλλους και να πάρει τηλέφωνο τους φίλους του. Να μοιραστεί αυτό που του συμβαίνει. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως η κοινωνικοποίηση είναι κάτι πρωταρχικής σημασίας για το παιδί αυτό. Έτσι και αλλιώς, ο Ζυγός σαν ζώδιο συμβολίζει τις σχέσεις. Σε αντίθεση με τον Κριό, που συμβολίζει το “εγώ”, ο Ζυγός είναι οι άνθρωποι γύρω μας, οι συνεργασίες, ο γάμος, οι σχέσεις μας.

Το παιδί Ζυγός, έχει ανάγκη την εξωστρέφεια και την επαφή με τους άλλους. Η μοναξιά δεν είναι για αυτό το ζώδιο, εκτός και αν συντελούν άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο χάρτη και μετατρέπουν έναν Ζυγό σε πιο μοναχικό τύπο. Αλλιώς, η φυσική τους τάση είναι να βρίσκονται περιτριγυρισμένοι από κόσμο. Αυτό βέβαια, αρκετά συχνά, τους δημιουργεί μικρές εξαρτήσεις. Δηλαδή, μπορεί να δίνουν υπερβολική σημασία στην γνώμη των άλλων, να τοποθετούν τους άλλους σε βάθρο ή να συμβιβάζονται σε μη λειτουργικές σχέσεις λόγω φόβου. Καλό θα ήταν λοιπόν, να βρείτε την χρυσή τομή και ισορροπία σε όλο αυτό και να την μεταλαμπαδεύσετε με τον τρόπο σας και στο παιδάκι Ζυγό. Και επειδή είναι το ζώδιο που έχει ως σύμβολο την ζυγαριά, αγαπούν και την ισορροπία σε κάθε επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντέχουν τις εντάσεις. Εάν δύο φίλοι τους μαλώνουν, ο Ζυγός θα κάνει πάντα τον ειρηνοποιό, ο οποίος κατευνάζει την φασαρία. Θέλουν γύρω τους, αλλά και μέσα τους, ηρεμία και αρμονία. Αποζητούν ένα ειρηνικό περιβάλλον. Είναι και αυτό θέμα αισθητικής και ισορροπίας. Και επειδή σαν ζώδιο είναι και μεγάλοι μαλαγάνες, δύσκολα οι γονείς θα μπορείτε να πείτε όχι και να αρνηθείτε κάποιο χατίρι. Θα έχει πάντα τον τρόπο να σας φέρει βόλτα!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου 

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 1794969019