Το παιδί Παρθένος: Τα χαρακτηριστικά του και ποιο επάγγελμα του ταιριάζει

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το παιδί Παρθένος
Στοιχείο: Γη
Ποιότητα: Μεταβλητό
Κυβερνήτης: Ερμής
Πολύτιμος λίθος: Ζαφείρι
Χρώματα: μαύρο, γκρι, άσπρο, μπεζ, καφέ, ουδέτερα παλ χρώματα

Από την Γιώτα Ανδρεάδου:


Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν: δουλειές στον χώρο των νοσοκομείων (π.χ νοσοκόμος, γιατρός) φαρμακοποιός, διαιτολόγος, ψυχολόγος, οπουδήποτε υπάρχει προσφορά υπηρεσίας, επαγγέλματα συμβουλευτικής, εκπαιδευτικός, γραμματειακή υποστήριξη.

Η αναλυτική Παρθένος αποτελεί το έκτο ζώδιο στην σειρά και μας επιστρέφει πίσω στην γη και την πραγματικότητα. Συμβολίζει τις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής, την ρουτίνα, την δουλειά καθώς και τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Γι' αυτό και αρκετοί από τους εκπροσώπους του ζωδίου αυτού, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Δηλαδή, άνθρωποι απλοί, λιτοί και ανεπιτήδευτοι. Επιλέγουν την απλότητα σε κάθε πτυχή της ζωής τους, ακόμη και στους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Προτιμούν την ταπεινότητα ως τρόπο ζωής και νιώθουν καλύτερα όταν τα φώτα δεν είναι στραμμένα επάνω τους (εκτός και αν έχουμε έναν Παρθένο ο οποίος έχει πολλούς πλανήτες ή ωροσκόπο στον Λέοντα).

Εν γένη ευσυνείδητοι και εργατικοί άνθρωποι που οτιδήποτε κάνουν, θα φροντίσουν να το υπηρετήσουν όπως πρέπει. Τους αρέσει να βοηθούν τους άλλους έμπρακτα και ουσιαστικά και δίνουν καταπληκτικές συμβουλές. Δεν είναι οι άνθρωποι που θα κλάψουν παρέα μαζί σου, αλλά θα σου δώσουν τις λύσεις και τα ρεαλιστικά εκείνα βήματα για να βγεις από το πρόβλημά σου. Είναι η φωνή της λογικής, μακριά από έντονους συναισθηματισμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί στους τρίτους να φαίνονται λιγάκι ψυχροί.

Στην πραγματικότητα όμως, απλά δεν αγαπούν καθόλου το δράμα και τις πομπώδεις ή υπερβολικές αντιδράσεις. Αντίθετα, είναι ειλικρινείς, άμεσοι και ρεαλιστές και κοιτούν αυτό που χρειάζεται να γίνει. Θέλουν να είναι χρήσιμοι, μεθοδικοί και λατρεύουν την πρακτικότητα. Τους αρέσει ιδιαίτερα να παράγουν έργο και η δουλειά γίνεται συχνά η δεύτερη φύση τους.

Γίνονται εξαιρετικοί, δοτικοί φίλοι και φροντίζουν πάντα να βοηθούν σε ώρα ανάγκης. Στον χώρο τους προτιμούν την τάξη και γνωρίζουν που είναι το καθετί. Γιαυτό, εάν το παιδί σας είναι ένα Παρθενάκι, τότε φροντίστε στο δωμάτιό του να επικρατεί μια αρμονία χρωμάτων και να είναι πάντα τακτοποιημένο και καθαρό. Είναι αλήθεια, πως το χάος τους αποσυντονίζει και ο αποσυντονισμός μπορεί εύκολα να οδηγήσει το συγκεκριμένο παιδί στην εκδήλωση άγχους. Και αυτό είναι κάτι που λίγο πολύ, όλοι οι Παρθένοι θα χρειαστεί κάποια στιγμή στην ζωή τους να μάθουν να διαχειρίζονται, γιατί το άγχος έχει να κάνει και με το ζώδιό τους. Κάτι που θα βοηθούσε το συγκεκριμένο παιδί προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι το μεγάλωμα με την παρέα και την συντροφιά ενός ζώου. Οι περισσότεροι Παρθένοι άλλωστε, τα λατρεύουν.

Από την παιδική ηλικία ακόμη, θα διαπιστώσετε πως είναι άτομα αρκετά υπεύθυνα, συνετά και αξιόπιστα και γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους. Σπάνια θα φέρουν τους γονείς τους ή τους άλλους σε δύσκολη θέση. Όντας και οι ίδιοι συνεσταλμένοι, γνωρίζουν που πρέπει να σταματούν για να μην ξεπεράσουν τα όρια.

Διαθέτουν ευφυΐα και ένα κοφτερό μυαλό με αναλυτικές και συχνά μαθηματικές ικανότητες. Ως παιδιά θα είναι επιμελή με τα μαθήματα και το σχολείο τους. Το πιθανότερο είναι πως θα έχουν από νωρίς στόχους για το μέλλον και δεν θα αφήσουν το αύριο στην τύχη του. Ως ζώδιο άλλωστε, φημίζεται για την ανάγκη του να δίνει προσοχή σε κάθε επιμέρους λεπτομέρεια. Παρόλο όμως που σαν άνθρωποι γνωρίζουν τι θέλουν και έχουν και την εργατικότητα αλλά και τον τρόπο για να το πετύχουν, αρκετά συχνά αμφιβάλλουν για τις ικανότητες και τα ταλέντα τους. Σαμποτάρουν δηλαδή οι ίδιοι την πρόοδό τους. Και σε αυτό ακριβώς θα χρειαστεί να εστιάσετε, εάν είστε οι γονείς ενός μικρού Παρθένου. Να ενισχύσετε δηλαδή με κάθε τρόπο την πίστη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του. Γιατί όλα τα υπόλοιπα συστατικά για την επιτυχία, υπάρχουν ήδη στην φαρέτρα του!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 1794969019