Το χωριό των διδύμων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Έχουν γεννηθεί πάνω από 100 ζευγάρια διδύμων

Το χωριό των διδύμων

Ένα απομονωμένο χωριό της βόρειας Ινδίας προκαλεί το ενδιαφέρον των ερευνητών, καθώς έχουν γεννηθεί εκεί πάνω από 100 ζευγάρια διδύμων!

Το χωριό Mohammedpur Umari έχει μόλις 6.000 κατοίκους. Δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, σχολεία ή νοσοκομείο.

Για τους επιστήμονες όμως έχει κάτι μοναδικό. Τα τελευταία 50 χρόνια το χωριό αυτό… «γεννά» δίδυμα παιδιά.

Σύμφωνα δε με τους κατοίκους, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει τα 200 αν στην περιοχή υπήρχε κάποιο κέντρο

υγείας.
Το χωριό των διδύμων
Το 80% των κατοίκων του χωριού είναι μουσουλμάνοι και το υπόλοιπο 20% είναι Ινδουιστές. Όμως τα «γονίδια» των διδύμων είναι ένα φαινόμενο που απαντάται και στις δύο κοινότητες.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό σχετίζεται με τον τρόπο ζωής των ντόπιων και το περιβάλλον που ζουν, παρά με τα γονίδιά τους.

Το χωριό των διδύμων
«Οι γονείς μας έλεγαν ότι αυτό ξεκίνησε πριν από περίπου 90 χρόνια. Τότε υπήρχαν τρία ή τέσσερα ζευγάρια διδύμων, όμως με τον καιρό άρχισαν να γεννιούνται όλο και περισσότερα. Τα τελευταία 50 χρόνια έχει γίνει κάτι σαν ρουτίνα εδώ στην περιοχή» είπε ο 70χρονος Rauf Alam, γράφει η Daily Mail.

Πάνω από 90 δίδυμα μωρά πέθαναν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής φροντίδας στις έγκυες.

Το χωριό των διδύμων
«Φανταστείτε πόσο πιο όμορφο θα ήταν το χωριό μας, αν είχαν ζήσει όλα αυτά τα παιδιά» είπε ο Mohammed Asif, του οποίου ο δίδυμος αδερφός ζει στο Νέο Δελχί. «Μας έχουν επισκεφτεί πολλές φορές ειδικοί, έχουν πάρει αιματολογικά δείγματα, όμως δε μοιράστηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους μαζί μας. Ωστόσο, μια ομάδα μοριακών βιολόγων από την Hyderabad μας είχε πει πριν από μερικά χρόνια, ότι μπορεί να οφείλεται στο νερό που πίνουμε ή στα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμαι στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις» πρόσθεσε.
Πηγή: www.newsbeast.gr