Το 1/3 των δεκάχρονων παιδιών έχουν επισκεφτεί σελίδα πορνό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στοιχεία σοκ από την  Daily Mail 
Σύμφωνα με έρευνα που διεξάχθηκε και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Daily Mail τέσσερις στους πέντε εφήβους ηλικίας 16 ετών μπαίνουν συχνά σε site με πορνογραφικό περιεχόμενο ενώ ένα στα τρία παιδιά ηλικίας δέκα ετών έχουν δει σκληρό πορνογραφικό υλικό.

Επίσης αναφέρει ότι στην online πορνογραφία, το 25% τους είναι εκτός ελέγχου προτρέποντας τους γονείς να υποβάλλουν τα παιδιά σε ειδική θεραπεία . Υπάρχουν φόβοι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ότι η συνεχώς αυξανόμενη πορνογραφία στο Internet προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις των εφήβων.

Οι γονείς δεν είστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στις ιστοσελίδες πορνό. Μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά σας από την θέαση αυτών των σελίδων τοποθετώντας φίλτρο στους υπολογιστές που χρησιμοποιούν εφόσον είναι πολύ εύκολο αυτά να «σκοντάψουν» χωρίς να το θέλουν σε κάποια σελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο. 

Είναι συγκλονιστικό πως πάνω από το 60% των παιδιών ηλικίας 11 έως 16 ετών έχουν πρόσβαση στο internet από υπολογιστή στο δωμάτιο τους ενώ πριν από έξι χρόνια ήταν 30%. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 41% των παιδιών ηλικίας 7-10 ετών μπορούν να έχουν πρόσβαση στο internet από τα δωμάτιά τους, ποσοστό τετραπλάσιο σε σχέση με το 2008.

Προσεχώς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον έλεγχο των υπολογιστών των παιδιών στο Internet στο all4mama.gr
                                                                                                                                          Γιάννης Κόττης