Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 7-10 μηνών; (Τέστ Ανάπτυξης)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

mandou

ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής,

για αυτό τον λόγο δημιούργησε μία σειρά από ερωτηματολόγια ανάπτυξης γιατί κάθε μητέρα θέλει να γνωρίζει αλλά και να ελέγχει από μόνη της την εξέλιξη της ανάπτυξης του παιδιού της. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στους 33 -36 μήνες. Η κάθε μητέρα μπορεί να συμπληρώσει μόνη της το ερωτηματολόγιο και να το δώσει στον παιδίατρο για αξιολόγηση.

Το μωρό 7-10 μηνών

Αναπτυξιακά ορόσημα 7-10 μηνών

Το μωρό σας ανακαλύπτει τον κόσμο! Μπορεί και κάθεται ανεξάρτητα σε καθιστή θέση και όταν πέσει κάτω ένα αντικείμενο θα παρατηρήσετε ότι το αναζητά! Αναγνωρίζει μία γνωστή φωνή και αν κουνήσετε την κουδουνίστρα θα κάνει και εκείνο το ίδιο!
Μπορείτε τώρα να κάνετε μόνοι σας το τεστ ανάπτυξης και να δείτε πόσα αναπτυξιακά ορόσημα έχει κατακτήσει το μωρό σας!
Αν το παιδί σας τα καταφέρνει μια χαρά τότε περιμένετε μέχρι το επόμενο τρίμηνο. Αν πάλι μπορεί να παρουσιάζει κάποια από τα ανησυχητικά σημάδια απευθυνθείτε στον ειδικό και κάντε ένα τεστ ανάπτυξης.

Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 7-10 μηνών; (Τέστ Ανάπτυξης)

Η συμβουλή του Ειδικού

Οι μητέρες γνωρίζουν το παιδί τους καλύτερα από τον καθένα. Είναι γνωστό ότι όταν μια μητέρα ανησυχεί, συνήθως υπάρχει λόγος. Η αναπτυξιακή εξέταση πάντα βοηθά γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Θα μας δώσει τις απαντήσεις στα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες και πάνω από όλα συμβουλές έγκαιρα.

Κατεβάστε τώρα το ερωτηματολόγιο, Τεστ Ανάπτυξης για το παιδί σας 7-10 μηνών

 

mandou.gr