Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία 11 - 15 μηνών (Τέστ Ανάπτυξης)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

mandou

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής σε συνεργασία με την επιστημονική του ομάδα, έχει δημιουργήσει μία σειρά από 8 ερωτηματολόγια ανάπτυξης. Ο σκοπός τους είναι να μπορεί εύκολα η μητέρα, από το σπίτι της, να ελέγξει την εξέλιξη της ανάπτυξης του παιδιού της. Αφού συμπληρωθούν από την ίδια, αξιολογούνται από τον παιδίατρο. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο ξεκινώντας από τους 3-6 μήνες έως και τους 33-36 μήνες.
Είναι γνωστό ότι όταν κάτι μας ανησυχεί για την ανάπτυξη του παιδιού μας, σήμερα υπάρχει τρόπος να πάρουμε μια έγκυρη γνώμη κάνοντας έναν αναπτυξιακό έλεγχο.


Τι είναι ο αναπτυξιακός έλεγχος 11-15 μηνών ;

Ο αναπτυξιακός έλεγχος πραγματοποιείται από τον κ. Στέλιο Μαντούδη, Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή στο αναπτυξιακό κέντρο mandou και εξετάζει όλους τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού.

Το μωρό 11-15 μηνών! Τα αναπτυξιακά ορόσημα στην ηλικία 11-15 μηνών

Το μωρό σας μπορεί να κάνει πράγματα που θα σας συναρπάσουν! Από το πιο απλό, να ανοίξει ένα μικρό κουτάκι, μέχρι να χτυπάει παλαμάκια! Μπορεί πλέον να μασάει φρούτα όπως μια μπανάνα - μπισκότα και να περπατά ανεξάρτητα! Κάντε τις χειρονομίες όπως «γεια, αντίο» και θα παρατηρήσετε ότι θα σας ανταποδώσει!

Σε αυτή την ηλικία είναι σημαντικό το παιδί μας να δείχνει ξεκάθαρη επικοινωνιακή συμπεριφορά να συνεργάζεται με τους γονείς να παίζει μαζί τους και να ανταποκρίνεται πάντα όταν το φωνάζουν.
Μπορείτε τώρα να κάνετε μόνοι σας το τεστ ανάπτυξης και να δείτε πόσα αναπτυξιακά ορόσημα έχει κατακτήσει το μωρό σας!

Κατεβάστε τώρα το ερωτηματολόγιο Τεστ Ανάπτυξης 11-15 μηνών