Θοδωρής Ζαγοράκης: Λόγω της απουσίας μου στην Ευρωβουλή χάνω σημαντικές στιγμές από τα παιδιά μου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο «κάπτεν» της Εθνικής ομάδα, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, μίλησε στην εκπομπή «Μπαμπά-δες», για την απουσία του από τα παιδιά του, λόγω των υποχρεώσεων του για τις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και για το «λούκι» που τραβάει η σύζυγός του, Ιωάννα Λίλη, για να κρατήσει μόνη της την οικογένειά τους.

«Ευρωβουλευτής και μπαμπάς είναι ένας συνδυασμός λίγο δύσκολος, αν λάβουμε υπόψην τις αποστάσεις και το ότι είμαι μακριά από την οικογένεια, αλλά είναι μια συνειδητή επιλογή. Πλέον τα παιδιά είναι μεγάλα και μπορούν να καταλάβουν, να συζητήσουμε... Αλλά η τεχνολογία έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, που προσπαθούμε να μειώσουμε τις αποστάσεις, είτε με βιντεοκλήσεις, είτε με συχνά τηλεφωνήματα, προσπαθούμε να ξεγελάσουμε την πραγματικότητα. Είναι μια δουλειά, είναι συνειδητή επιλογή και αποδεκτή από όλη την οικογένεια. Έχει γίνει και συνήθεια πλέον» είπε αρχικά ο κ. Ζαγοράκης.


Παράλληλα παραδέχθηκε ότι λόγω της απουσίας του στην Ευρωβουλή χάνει σημαντικές στιγμές από τα παιδιά του. «Δε μπορείς να καλύψεις την απόσταση».

Μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο της συζύγου του, για τη στήριξη που έχει:

«Η Ιωάννα έχει κάνει πάρα πολλές υποχωρήσεις. Όλο το λούκι το τραβάει αυτή. Το να είσαι όλη μέρα με τα παιδιά και παιδιά που είναι και στην εφηβεία δεν είναι και το πιο εύκολο. Αν δεν έχεις έναν σύντροφο ή σύζυγο δίπλα σου, ο οποίος θα μπορεί να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος σε ότι έχει να κάνει με τα παιδιά, νομίζω ότι μαθηματικά έχεις αποτύχει σε πάρα πολλά πράγματα. Η Ιωάννα είναι το μεγαλύτερο στήριγμα, γιατί όπως σας είπα είναι ο άνθρωπος ο οποίος βιώνει την καθημερινότητα, ζει τις περισσότερες στιγμές με όλους μας. Όταν λείπει ο μπαμπάς τις μισές μέρες της εβδομαδας, το κενό ο μόνος που μπορεί να το αναπληρώσει είναι η σύζυγος», είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.