Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Βόμβα» από ιατροδικαστή που κάνει λόγο για ασφυξία

Δημοσιεύθηκε στις

Το θρίλερ με το θάνατο των τριών αδελφών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα συνεχίζεται. Οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο τα στελέχη της Ασφάλειας τηρούν σιγή ιχθύος και δεν αφήνουν διαρροές. Αστυνομικοί παίρνουν τα καταθέσεις από πρόσωπα - κλειδιά και τελευταίοι θα κληθούν οι γονείς.

Ωστόσο διάφορες πληροφορίες για το ιστορικό της ζωής τω γονιών έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ και επαγγελματίες καταθέτουν τις απόψεις τους για το τι μπορεί να συνέβη στις αδελφές.


Μία ανάρτηση που θα συζητηθεί έκανε ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο κ. Λέων κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

Ο ιατροδικαστής με τον τρόπο αυτό συνδέει τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.

«Διαβάζω σε έκθεση: ‘Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων’» έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Σημειώνεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας υπάρχει σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά.