Θάλεια Ματίκα: «Στην πρώτη μoυ εγκυμοσύνη οι δείκτες ήταν περίεργοι για σύνδρομο down - Έπαθα σοκ»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πρώτη της εγκυμοσύνη και το πως τις διαχειρίστηκε τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της Τάσος Ιορδανίδης, μίλησε η Θάλεια Ματίκα στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

«Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα κανένα φόβο, μέχρι να μου πουν ότι πρέπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση, γιατί οι δείκτες ήταν περίεργοι για σύνδρομο down. Το έκανα στον πέμπτο μήνα. Όταν άκουσα τα νέα έπαθα σοκ… στεναχωρήθηκα και φοβήθηκα. Είπα “γιατί σε μένα;” ενώ είναι κάτι τόσο απλό.


Στην πρώτη εγκυμοσύνη πάλι, παρουσίασα διαβήτη κύησης. Που είναι κάτι επίσης σύνηθες. Ο διαβήτης κύησης, επηρεάζει το έμβρυο και όχι τη μητέρα. Εκεί πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία τρομερής διατροφής. Στο τέλος έκανα και ενέσεις ισνουλίνης. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να έχω ακολουθήσει αυτή τη διατροφή αν επρόκειτο για εμένα, αλλά επειδή μου είπαν ότι επηρεάζει το έμβρυο, ζύγιζα και το γραμμάριο.

Στην πιθανότητα του συνδρόμου down είμαι της άποψης να προχωρήσεις στη διακοπή της κύησης. Μπορεί να είναι πολύ άδικο αυτό που λέω γιατί υπάρχουν οικογένειες που έφεραν στον κόσμο παιδιά με σύνδρομο down, και κάποια τα έχουμε δει να διαπρέπουν. Καταλαβαίνω όμως το τι περνάει αυτό το πλάσμα σε όλα τα στάδιο της ζωής του, πως το αντιμετωπίζουν οι τρίτοι, τα παιδιά στο σχολείο… Μπαίνει η οικογένεια όλη σε ένα Γολγοθά… Νομίζω ότι εγώ θα οδηγούμουν σε διακοπή κύησης.

Δεν συζητήσαμε με τον Τάσο για τα θέματα της εγκυμοσύνης μου. Ήταν ο αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Εμένα πάντα πάει ο νους μου στα πιο μαύρα σενάρια, ο Τάσος είναι πιο αισιόδοξος», είπε αρχικά η Θάλεια Ματίκα.

Η ηθοποιός στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο σύζυγός της ζήτησε να παντρευτούν: «Η πρόταση γάμου μου ήταν ένα τεράστιο πάρτι έκπληξη που είχε διοργανώσει ο Τάσος και υπάρχει μέσα στη παράσταση. Έπαθα σοκ, συγκινήθηκα πολύ. Έχουμε έρθει σε μεγάλες αντιπαλότητες, αλλά δεν περάσαμε ποτέ σοβαρή κρίση μεταξύ μας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει ούτε από το δικό μου μυαλό, ούτε από του Τάσου ότι θα μπορούσε κάτι να διασπάσει τη σχέση μας. Ο Τάσος μου φαίνεται καταπληκτικός ως παρουσιαστής, αλλά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική, είμαι πολύ μεγάλη θαυμάστριά του».