Θάλεια Ματίκα: Γιατί έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι είναι έγκυος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συγκροτημένη είναι η λέξη που την χαρακτηρίζειH Θάλεια Ματίκα δεν ονειρεύτηκε ποτέ νυφικά, γάμους και παιδιά. Δηλαδή όλα αυτά τα στερεότυπα, που μας βάζει η κοινωνία στο κεφάλι από μικρές. Εξήγησε λοιπόν, στην Τζένη Θεωνά, πως βρέθηκε παντρεμένη με δύο παιδιά.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2011, η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης παντρεύτηκαν στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πειραιά και το 2013 απέκτησαν τον γιος τους, Δάνο, ενώ το 2016 ήρθε στον κόσμο η κόρη τους, Νάγια.


Συγκροτημένη προσωπικότητα με παιδεία και έμφυτη ευγένεια. Αυτή είναι με «δυο λέξεις» η Θάλεια Ματίκα.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την όμορφη οικογένεια που έχουν δημιουργήσει, την γνωριμία τους, τη συνεργασία τους στο θέατρο, αλλά και το πόσο διαφέρουν σε θέματα αποφασιστικότητας.

«Με τον Τάσο γνωριστήκαμε όταν με πήρε τηλέφωνο να μου κάνει πρόταση για δουλειά. Πίστευε πολύ στο υποκριτικό μου ταλέντο. Πιστεύω ότι αυτός έχει πάρει τις μεγάλες αποφάσεις για τις ζωές μας. Δεν ήθελα ούτε να παντρευτώ ούτε να κάνω παιδιά. Θα σου πω πως δεν ήθελα τεράστιες, μεγάλες ευθύνες στη ζωή μου, είμαι ευθυνόφοβη. Γιατί όταν τις αναλαμβάνω, τις αναλαμβάνω με πολλή σοβαρότητα. Πόσο μάλλον τα παιδιά. Είναι τόσο απλό. Είμαι ευθυνόφοβος άνθρωπος και πόσο μάλλον τα παιδιά που είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος στη ζωή του, δεν υπάρχει δεύτερο πράγμα», είπε αρχικά η Θάλεια Ματίκα.

Και συνέχισε: «Όταν έμαθα ότι θα γίνω μαμά, ήμασταν στη Θεσσαλονίκη και κάναμε την παράσταση “Ιδιωτικές ζωές”. Γυρίζω στην Αθήνα και είμαι ήδη δύο μηνών έγκυος στον γιο μπυ, τον δάκο και έπαθα τεράστιο σοκ. Με το που το έμαθε ο Τάσος, οργάνωσε κατευθείαν αυτοσχέδιο πάρτι στην Κυψέλη και στο σπίτι που μέναμε με dj. Ήταν όλοι μες στην τρελή χαρά και εγώ είχα πάθει τεράστιο σοκ.

Σοκ ότι “τελείωσε, αλλάζει η ζωή μου”. Λέω “αυτό ήταν και αλλάζει η ζωή μου”. Ήθελα καιρό να μπω στο ότι θα συμβεί αυτό. Αν έλεγα στον Τάσο να κάνουμε και πέντε παιδιά, θα έλεγε ναι. Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Αυτό μου το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή, είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει πάρα πολύ στην οικογένεια», αναφέρει η Θάλεια Ματίκα στην Τζένη Θεωνά.

Η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι είναι αυστηρή μαμά και πιεστική όσο αφορά στα μαθήματα στο σχολείο, ενώ ο Τάσος το ακριβώς αντίθετο.

«Είμαι λίγο αυστηρή με τα παιδιά μου στα μαθήματα. Το έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου. Φροντίζω να ξέρω τι συμβαίνει στο σχολείο τους γιατί είναι υποχρέωσή τους. Πιστεύω και στην παιδεία γενικότερα. Είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο task. Πέτυχα με τον γιο μου, που φέτος πάει τετάρτη τάξη, ότι φτάσαμε σε ένα επίπεδο να διαβάζει μόνος του και να είναι συγκροτημένος και εγώ να έχω έναν ευρύτερο έλεγχο. Λειτούργησε αυτό το σύστημα αν και δεν ξέρω αν ήταν πολύ εκπαιδευτικό. Υπήρχε πίεση. Μου είχε πει ο γιος μου ότι δεν φοβόταν τις δασκάλες αλλά εσένα φοβάμαι. Ο Τάσος είναι το ακριβώς αντίθετο, δεν λέει ποτέ όχι. Θα πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είμαι τις προάλλες σε γύρισμα, και παίρνω στο break να δω τι κανει ο Δάνος με τα μαθήματα, και μου λέει ο Τάσος "είμαστε μια χαρά, αλλά επειδή δεν θυμαμαι τη διαίρερη τον έβαλα να γκουγκλάρει". Παθαινω εγω του λεω "δώσε το παιδί και βάλε νοικτή ακρόαση, κι αρχίζω να του εξηγώ" και μου λεει ο Τάσος στο τέλος "Θάλεια την εξήγησες τέλεια, τη θυμήθηκα κι εγώ"».

«Οι αξίες που πρεσβεύουμε εμείς στη ζωή μας είναι ότι πρέπει να έχεις αξιοπρέπεια, σεβασμό και φυσική ευγένεια και έμφυτη, τους δίνουμε το παράδειγμα να τις ακολουθήσουν».

Μιλώντας για τα παιδιά της είπε ότι είναι δύο έντονες προσωπικότητες. «Ο Δάνος ασχολείται με το μπάσκετ και ονειρεύεται ότι θα γίνει μεγάλος μπασκετμπολίστας, ενώ η Νάγια είναι πιο καλλιτεχνική προσωπικότητα».

Η ηθοποιός, είχε δύο δύσκολους τοκετούς, «γαλόνια» όπως τους αποκαλεί η ίδια, 18 ωρών και 14 στο δεύτερο παιδί. «Καταλαβαίνεις και τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, οδύνη, όχι πόνος, μεγάλη διαφορά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Theona (@jennytheona)