Θα κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων; H N. Κεραμέως απαντά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τα Χριστούγεννα, και ιδιαίτερα τα παιδιά έχουν κάθε λόγο να τα περιμένουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία. Τα σχολεία θα κλείσουν, ο Άγιος Βασίλης θα... έρθει να μοιράσει δώρα και όλη τη μαγεία των εορτών.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει σταθεροποιηθεί τελευταίως, τα κρούσματα καταγράφουν υψηλά νούμερα και η συζήτηση για να κλείσουν νωρίτερα οι σχολικές μονάδες έχει ανοίξει.

Ωστόσο σήμερα η υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε το... τοπίο. Η υπουργός ήταν κατηγορηματική για ακόμα μια φορά απαντώντας στις φήμες που υπάρχουν για κλείσιμο των σχολείων.

«Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν», είπε μιλώντας στον Σκάι και τόνισε ότι όσον αφορά στους εμβολιασμούς για τα παιδιά του Λυκείου αγγίζουν το 50%.

Είπε ακόμα ότι όσα παιδιά κάνουν το εμβόλιο δεν θα κάνουν τεστ και πρόσθεσε ότι μέλη της επιτροπής εμβολιασμών αλλά και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν την επόμενη Τρίτη 14/12/2021 ζωντανά σε όλα τα ερωτήματα των γονιών για τον εμβολιασμό. Επίσης, είπε ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα αύριο ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Έτσι τα σχολεία θα κλείσουν κανονικά την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, ενώ η επιστροφή στα θρανία θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Σημειώνεται ότι φέτος, η παραμονή των Χριστουγέννων πέφτει Παρασκευή (24 Δεκεμβρίου) και τα Χριστούγεννα, Σάββατο (25 Δεκεμβρίου) και για αυτό τα σχολεία θα κλείσουν από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Με λίγα λόγια οι μαθητές θα καθίσουν επιπλέον ημέρες.