Τέξας: 3χρονο αγόρι νεκρό από αυτοπυροβολισμό καθώς έπαιζε με ένα όπλο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το πάρτι ενός τρίχρονου αγοριού στο Τέξας όταν το ίδιο βρέθηκε νεκρό καθώς έπαιζε με το όπλο ενός καλεσμένου.

από τη Βέρα Πάρδου

Όπως προκύπτει από την έρευνα φαίνεται το όπλο που ανήκε σε κάποιον καλεσμένο να έπεσε από την τσέπη του χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να το βρει το αγόρι και παρασυρόμενο από την περιέργεια του να τραυματιστεί θανατηφόρα στο στήθος του ενώ οι γονείς έπαιζαν χαρτιά και άκουσαν τον πυροβολισμό.

Εννοείται πως έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν και μετέφεραν το παιδί σε σταθμό της πυροσβεστικής δυστυχώς όμως, όπου υπέκυψε. Η σκληρή αλήθεια είναι πως τα δυστυχήματα τέτοιου είδους έχουν πολλαπλασιαστεί στις ΗΠΑ μετά το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζουν οργανώσεις οι οποίες αγωνίζονται εναντίον της περαιτέρω εξάπλωσης των πυροβόλων όπλων σε μια χώρα όπου το ένα τρίτο των ενηλίκων έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα. «Καθώς περισσότερα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι πιο σημαντικό παρά ποτέ να έχετε έναν χώρο ασφαλούς αποθήκευσης (των όπλων), εξαρτώνται τόσα πολλά από αυτό», σχολίασε η Κριστίν Πάρκερ, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moms Demand Action στο Τέξας.

Είναι πράγματι τρομακτικό το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει η ΜΚΟ Everytown for gun safety, από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 97 θάνατοι παιδιών και ανηλίκων από «αθέλητα» πυρά. Είναι αδύνατον να δεχτούμε τόσα παιδιά χαμένα στο βωμό της οπλοκατοχής, ενός δικαιώματος που είναι κατασκευασμένο μόνο και μόνο για να σκοτώνει. Ας δοκιμάσουμε το 2021 να αλλάξουμε τα πράγματα, το οφείλουμε σε όλα τα τρίχρονα αγοράκια που ήθελαν απλώς να παίξουν και στις πληγές που άνοιξε το 2020.