Τα νόστιμα κεφτεδάκια της ΄Αναμπελ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από το βιβλίο της "Πλήρες Πρόγραμμα γευμάτων για βρέφη και νήπια"

Το τριμμένο μήλο κάνει αυτά τα μπιφτέκια πολύ ζουμερά και νόστιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε μέσα σε ψωμάκια με σαλάτα και κέτσαπ, καθώς και με πατατάκια ψημένα στον φούρνο. Είναι επίσης ιδανικά για μπάρμπεκιου


Υλικά (για 8 μπιφτεκάκια)

-1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 κουταλιά σπορέλαιο

-450 γρ άπαχος μοσχαρίσιος ή αρνίσος κιμάς

-1 κουταλιά φρέσκος μαιντανός, ψιλοκομμένος

-1 κύβος ζωμός κοτόπουλου, τριμμένος

-1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο

-1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

-25 γρ φρέσκα τρίμματα ψωμιού

-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-λίγο αλεύρι

-σπορέλαιο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Τηγανίστε την κόκκινη πιπεριά και το μισό κρεμμύδι για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ αναμείξτε το σοταρισμένο κρεμμύδι και την πιπεριά, το υπόλοιπο ωμό κρεμμύδι, και όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σπορέλαιο. Με αλευρωμένα χέρια πλάστε 8 μπιφτεκάκια. Αλείψτε με λίγο λάδι μια γκριλιέρα και όταν ζεσταθεί, τοποθετήστε πάνω 4 μπιφτέκια και ψήστε κάθε πλευρά για 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τηγανίσετε σε ένα ρηχό τηγάνι. Σερβίρετε μέσα σε ψημένα ψωμάκια για χάμπουργκερ μαζί με σαλάτα και κέτσαπ.