Τα γερμανικά μπισκοτάκια που λατρεύουν τα παιδιά - Χωρίς κόπο!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Καθημερινά τα παιδιά χρειάζονται διάφορα μικρογεύματα, ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο μεγάλος "πονοκέφαλος" των γονιών, είναι τι θα πάρουν μαζί τους. Προτιμούμε φρούτα, αλλά συνήθως τα μικρά έχουν άλλες επιθυμίες.

από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκίσματα και εδώ σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκοτάκια, που θα ξετρελάνουν τα μικρά σας. Τη συνταγή την... αλίευσα κάπου στο διαδίκτυο, πριν χρόνια και τα ανέφερε... ως γερμανικά. Τώρα γερμανικά ή κινεζικά δεν με απασχολούσε εμένα: αυτό που με ένοιαζε είναι να μην περνάω ατελείωτες ώρες στην κουζίνα πλάθοντας κουλουράκια (άλλωστε με τόσες υποχρεώσεις που χρόνος...) και να αρέσουν στα μικρά μου. Τα δοκίμασα σε διάφορες παραλλαγές και τα παιδιά μου τις λάτρεψαν όλες!

Λοιπόν πάρτε χαρτί μολύβι για τα υλικά, που θα χρειαστείτε, και νομίζω όλοι λίγο πολύ έχουμε στο σπίτι μας:

Για μία δόση θα χρειαστείτε:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 αυγά
  • βανίλιες (όσες θέλετε)
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα

Και η εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνη, το αλάτι και τις βανίλιες
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για πέντε λεπτά ακόμα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) ή στους 190 για ψήσιμο πάνω-κάτω
  • Παίρνουμε ένα κουτάλι, μικρό ή μεγάλο ανάλογα με το πόσα μεγάλα τα θέλουμε
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σ΄ένα ταψί και με το κουτάλι βάζουμε ζύμη. Προσοχή αφήνετε χώρο ανάμεσα στη ζύμη, γιατί απλώνει και φουσκώνει αρκετά!
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20'. Προσοχή δεν πρέπει να κοκκινίσουν πολύ, γιατί θα ξεραθούν.

Τα γερμανικά μπισκοτάκια που λατρεύουν τα παιδιά - Χωρίς κόπο!

Tips

  • Εγώ κάνω διάφορες παραλλαγές, αφαιρώ λίγο αλεύρι και προσθέτω αναλογικά καρύδα ή κακάο. Ή προσθέτω ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού (φοβερή γεύση) ή ξηρούς καρπούς, ή σταγόνες σοκολάτας.
  • Μπορείτε να κάνετε και σε άλλα σχήματα, αλλά πρέπει η ζύμη σας να είναι λίγο πιο σφιχτή.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε smarties

Καλή επιτυχία!









"