Σύσταση από Παγώνη: Η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι – Τα τρία βασικά συμπτώματα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε έξαρση είναι τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στη χώρα μας, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη, να συνιστά προσοχή και να συμβουλεύει αν ο ασθενής εντοπίσει κάποια συμπτώματα να μεταβεί άμεσα στο νοσοκομείο, διότι δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι. 

Τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Ελλάδα, ανέρχονται συνολικά σε 14 από την αρχή της χρονιάς.


Τα τρία κρούσματα μεταξύ φοιτητών στην Πάτρα έχουν ιχνηλατηθεί και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας ενόψει καρναβαλικών συγκεντρώσεων, είπε στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας παράλληλα ότι η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι.

«Επειδή η μηνιγγίτιδα είναι φέτος σε έξαρση και άλλες χρονιές είχαμε περισσότερα κρούσματα και θανάτους, η καλή διαχείριση σημαίνει καλή ιχνηλάτηση των περιστατικών, για να ξέρουμε ποια άτομα ήταν σε επαφή και πρέπει να εμβολιαστούν.

Επιβάλλεται η μεταφορά σε νοσοκομείο που «αν γίνει εγκαίρως, δεν φοβόμαστε τίποτα», σημείωσε η κ. Παγώνη. «Για τα μικρά παιδιά φοβόμαστε γιατί τα μωράκια κάνουν σπασμούς», τόνισε ωστόσο.

«Ο κόσμος να βγει να διασκεδάσει, δεν μπορεί να κλειστούν στα σπίτια για τρία κρούσματα. Ιχνηλάτηση και προσοχή χρειάζεται», πρόσθεσε.

Τα συμπτώματα είναι:

έντονη κεφαλαλγία,
πυρετός
δυσκαμψία αυχένα