Σύνοδος Ήλιου – Ουρανού στον Ταύρο: Πως επηρεάζει όλα τα ζώδια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ουρανός έχει περάσει στο ζώδιο του Ταύρου τον Μάρτιο του 2019 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον Απρίλιο του 2026. Και καθώς ο Ήλιος συνεχίζει την πορεία του στον ζωδιακό κύκλο, συναντά τον Ουρανό μια φορά τον χρόνο και σχηματίζουν την λεγόμενη όψη συνόδου. Αυτό λοιπόν συμβαίνει και τώρα.

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Πως λειτουργεί όμως ο πλανήτης των αλλαγών (Ουρανός) στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου; Το σίγουρο είναι πως κατά την διέλευσή του αυτή, θα «αναγκάσει» πολλούς Ταύρους να προβούν σε αλλαγές με μοναδικό σκοπό να έρθουν πιο κοντά στα αληθινά τους θέλω. Οι επιρροές του Ουρανού είναι ευκαιρίες για να βρεθούμε λιγάκι πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας και να ανακαλύψουμε την μοναδικότητα και την αυθεντικότητα μας. Θα μας ωθήσει, αργά ή γρήγορα, να δούμε κατάματα την αλήθεια μας. Με τον Ουρανό παρών, δεν γίνεται πια να επιλέγουμε την συνήθεια και να μένουμε στάσιμοι σε καταστάσεις παλιές που πλέον δεν μας ταιριάζουν. Οι υπόλοιποι, που δεν έχουν τον Ωροσκόπο ή τον Ήλιο τους στον Ταύρο, μπορούν να δούνε σε ποιον τομέα του ωροσκοπίου τους πέφτει ο Ταύρος, γιατί εκεί θα έχουνε την ανάγκη για αλλαγές και ελευθερία κινήσεων.

Όταν λοιπόν στον γενέθλιο χάρτη μας ο Ουρανός «ακουμπάει» τον Ήλιο μας, και ειδικά σε όψη συνόδου, αυτό μας δίνει αυτόματα πινελιές Υδροχόου. Δεν γινόμαστε Υδροχόοι, αλλά σίγουρα κατανοούμε κάτι από την φύση τους και την ενέργειά τους. Ο πλανήτης Ουρανός είναι ο επαναστάτης και ο αντισυμβατικός του ζωδιακού, αυτός που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Είναι ο μεγάλος επιστήμονας, η διάνοια, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο ανθρωπιστής που θα ταχθεί με τον πιο αδύναμο, ο πολιτικός με την μεγάλη απήχηση στα πλήθη, ο εφευρέτης, αυτός που δείχνει τον δρόμο για την ρηξικέλευθη αλλαγή της κοινωνίας. Τους αφορά η κοινωνία καθώς και όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Οι χαρακτήρες αυτοί δεν τα πάνε καλά με τις παραδόσεις, το κατεστημένο, τα «πρέπει» και δεν φυλακίζονται εύκολα σε κοινωνικά στεγανά και νόρμες. Δεν τους ταιριάζουν οι πατροπαράδοτοι ρόλοι. Ο Ουρανός, παίζει πάντα με τους δικούς του όρους και συνήθως δεν μπορεί να δεχτεί τους κανόνες που θέτει κάποιος άλλος. Γιαυτό τον λόγο, οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν να δουλεύουν μόνοι και ανεξάρτητοι χωρίς «αφεντικά» πάνω από το κεφάλι τους. Θέλουν να νιώθουν πως ο ορίζοντας είναι ανοιχτός, αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους και δεν υπάρχουν περιορισμοί. Και αυτό το τελευταίο έχει εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι ιδιαίτερης βαρύτητας για αυτούς και δεν θα συμβιβαστούν απλά για να αρέσουν. Είναι οι άνθρωποι που σκέφτονται αλλιώς, είναι ευφυείς, έχουν άποψη και με κάποιο τρόπο βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους άλλους (είτε με τον τρόπο σκέψης τους είτε με τον τρόπο ζωής τους) γιατί ο Ουρανός είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή (άρα η λογική, οι εγκεφαλικές λειτουργίες, οι ιδέες, η επικοινωνία και ο λόγος έχουν σημασία). Επίσης, είναι υπέρμαχοι της αλήθειας και μάλιστα θα πουν τέτοιες αλήθειες οι οποίες πολύ συχνά σοκάρουν. Εάν κάποιος φίλος σας έχει στον γενέθλιο χάρτη του την σύνοδο Ήλιου – Ουρανού, τότε είστε ιδιαίτερα τυχεροί γιατί είναι εξαιρετικοί φίλοι και ιδιαίτερα κοινωνικοί άνθρωποι. Μπορούν να κάνουν παρέα κυριολεκτικά με τον οποιονδήποτε και θα υποστηρίξουν κυρίως αυτούς που ζουν στο περιθώριο. Είναι άνθρωποι απρόβλεπτοι που με τις ξαφνικές αποφάσεις τους μπορούν να αφήσουν τους πάντες άφωνους ανά πάσα στιγμή και να δώσουν στην ζωή τους νέα κατεύθυνση. Δεν συμπαθούν την ρουτίνα και είναι αυτοί που με τις εμπνεύσεις τους μπορούν να οδηγήσουν τον κόσμο στην επόμενη μεγάλη επανάσταση ή ανακάλυψη.

(Ειδικά στο ζώδιο του Ταύρου, μπορεί η σύνοδος αυτή να δώσει επαναστατικές ιδέες και τρόπους γύρω από την απόκτηση εισοδήματος. Αρκετοί άνθρωποι ίσως τώρα να συνειδητοποιήσουν την αξία των χρημάτων ως ένα μέσο για καλύτερη ποιότητα ζωής)

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail: panagiotaa4@gmail.com

Viber: 0049 1794969019