Σύνοδος Ήλιου - Ερμή στον Κριό και Νέα Σελήνη: Πως σας επηρεάζει ανάλογα με το ζώδιο σας

Δημοσιεύθηκε στις

Ο Κριός, είναι το ζώδιο εκείνο το οποίο γενικά συνδέεται άμεσα με τα καινούργια ξεκινήματα και τις νέες αρχές στην ζωή μας. Είναι το ζώδιο της πρωτοπορίας και της έναρξης νέων ετήσιων κύκλων.

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Κάθε φορά που οι πλανήτες επιστρέφουν εδώ, όπως συμβαίνει και τώρα, οι μηχανές παίρνουν και πάλι μπρος και είμαστε σε θέση να θέσουμε νέους στόχους, να κάνουμε επανεκκίνηση, να δούμε τα πράγματα με φρέσκια ματιά, να εξετάσουμε και πάλι ένα θέμα ή να ανάψει μέσα μας η σπίθα για κάτι εντελώς καινούργιο και ανανεωμένο. Όλα αυτά, είναι ακόμη πιο τονισμένα τώρα, λόγω της Νέας Σελήνης η οποία έλαβε χώρα στις 1.4.22 στο ζώδιο αυτό αλλά και εξαιτίας της ταυτόχρονης παρουσίας του Ήλιου και του Ερμή στο εν λόγω ζώδιο. Στην περίοδο του Κριού, γενικά, υπάρχει όλο εκείνο το δυναμικό στην ατμόσφαιρα για να φυτευτεί ο σπόρος για νέους στόχους και μακροπρόθεσμα σχέδια με διάρκεια. Εν ολίγοις, τώρα είναι η ώρα!

Σε κάθε Νέα Σελήνη, ο Ήλιος και το φεγγάρι βρίσκονται στην ίδια μοίρα ενός ζωδίου. Η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια ενώνονται και γίνονται ένα. Νιώθουμε περισσότερο αυτάρκεις. Είναι εκείνες οι νύχτες κατά την διάρκεια των οποίων δεν βλέπουμε καθόλου το φεγγάρι. Επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Και έτσι, μέσα από την σιωπή, είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι μια περίοδος γέννησης ιδεών. Κάθε φορά, η Νέα Σελήνη, ευνοεί γενικότερα τα νέα ξεκινήματα, άσχετα από το ζώδιο στο οποίο συμβαίνει. Τώρα όμως, τον Απρίλιο, έχουμε διπλή ορμή, θέληση και φόρα! Μπορούμε κυριολεκτικά να εκτοξευθούμε προς τους στόχους μας και να γυρίσουμε σελίδα, γιατί η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη γίνεται στον Κριό, ένα ζώδιο το οποίο έτσι και αλλιώς συμβολίζει την εκκίνηση.

Αυτές τις ημέρες όμως, βρίσκεται και ο Ερμής στον Κριό και μάλιστα κοντά στον Ήλιο. Ο Ερμής, που έχει να κάνει με τη γλώσσα, τον λόγο, τις μετακινήσεις και την επικοινωνία, στον Κριό γίνεται σπινθηροβόλος με καλά και γρήγορα αντανακλαστικά. Είναι σβέλτος λοιπόν και εστιάζει αρκετά στη δουλειά και στα μελλοντικά του σχέδια. Μιλάει συνήθως γρήγορα, ακατάπαυστα και μπορεί να γίνει αρκετά ισχυρογνώμων και αδιάλλακτος. Το μυαλό και η γλώσσα “τρέχουν” με χίλια και αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που ο Ερμής αυτός είναι και αρκετά επιρρεπής στα ατυχήματα. Τον χαρακτηρίζει ευστροφία και ταχύτητα! Γεννά πρωτοποριακές ιδέες, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και γενικά ο νους είναι ακούραστος. Ο τρόπος ομιλίας είναι ξεκάθαρος, άμεσος και αληθινός. Ίσως κάποιες στιγμές να χαρακτηρίζεται μέχρι και αγενής, γιατί θα εκφράσει την άποψή του χωρίς περιστροφές.

Γενικότερα, αυτήν την περίοδο ευνοείται η πνευματική δουλειά, η επικοινωνία και οι επαφές, τα επιχειρηματικά σχέδια. Είναι ο καιρός για να πάρουμε καθοριστικές αποφάσεις, αλλά και για να βάλουμε στην ζωή μας οτιδήποτε καινούργιο, χωρίς όμως βιασύνη και παρόρμηση. Ας δώσουμε σημασία στις ιδέες που μας έρχονται αλλά και στις συμβουλές που μπορεί να μας δώσουν οι άνθρωποι γύρω μας. Ενδεχομένως, σε αυτά που ακούμε να υπάρχει κάποιο «μήνυμα» για εμάς που θα μας βοηθήσει να πάμε παραπέρα.

Από την παρουσία των πλανητών στον Κριό, επηρεάζονται πιο άμεσα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail: panagiotaa4@gmail.com

Viber: 0049 1794969019

Το παιδί Κριός: Γεννημένος αρχηγός - Ανεξάρτητο, γεμάτο ενέργεια και ζωτικότητα