Συγκλονιστική στιγμή: Η ομορφιά της γέννησης μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας! (φωτο)

Η Ολλανδή Renate van Lith μόλις βραβεύτηκε με το βραβείο «International Birth Photographer of the Year 2020» (Φωτογράφος τοκετών της χρονιάς), από τη διεθνή διοργάνωση Birth Photographer International Image Competition. Σε κείμενό της στο Bored Panda σχετικά με τη νίκη της, η ίδια αναφέρει ότι, όταν το έμαθε, παραλίγο να πέσει από την καρέκλα της από το σοκ.

από τη Βέρα Πάρδου

Αναμφίβολα το βραβείο της άξιζε αφού αν ρίξεις μια ματιά στο προφίλ της στο Instagram εντυπωσιάζεσαι από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχει τραβήξει και αποτυπώνεται το συναίσθημα από τις νέες μαμάδες που φέρνουν στον κόσμο το παιδί τους. Το θαύμα της ζωής σε μια φωτογραφία, αυτό κατάφερε.

«Πριν από πέντε χρόνια, μπήκα τυχαία στον κόσμο της φωτογραφίας. Ξεκίνησα ως χόμπι, αλλά γρήγορα ξέφυγε από αυτό. Τελικά, άφησα τη δουλειά που έκανα τότε. Όχι επειδή δε μου άρεσε, αλλά επειδή κατάλαβα ότι η φωτογραφία ήταν το αληθινό πάθος μου. Η φωτογραφία τοκετών είναι τόσο ιδιαίτερη. Βλέπεις όλα τα συναισθήματα που μπορείς να σκεφτείς: ανακούφιση, ένταση, εξουθένωση, θλίψη, χαρά. Βλέπω τα πάντα μέσα από τον φακό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα ως φωτογράφος. Και είναι σπουδαίο που ο κόσμος με εμπιστεύεται να είμαι παρούσα σε μια τόσο προσωπική τους στιγμή» αναφέρει η ίδια στο Bored Panda.