Συγκινητικό βίντεο: Μητέρα αγκαλιάζει τις κόρες της μετά από 50 ημέρες - Δεν κοιμήθηκε όσο ήταν όμηροι της Χαμάς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Είναι μια απίστευτη ιστορία αγωνίας και τρόμου, που έζησε μια Ισραηλινό-Ουγγαρέζα μητέρα. Για 50 ημέρες, όσες δηλαδή ήταν οι κόρες της όμηροι στα χέρια της Χαμάς, δεν κοιμήθηκε λεπτό.

Χθες ξαναβρέθηκε με τις κόρες της, μετά από 50 ημέρες: έπεσαν η μια στην αγκαλιά της άλλης, κι έμειναν σφιχταγκαλιασμένες, σε μια άκρως συγκινητική στιγμή.


Η ιστορία τους είναι ακόμα πιο τραγική, καθώς ο πατέρας τους, η μητριά τους και ο ετεροθαλής αδελφός τους εκτελέστηκαν.

Με μεγάλη αγωνία και πολύ συγκινημένη η Ισραηλινο - Ουγγαρέζα Maayan Zin έσφιξε στην αγκαλιά της τις δύο κόρες της, Dafna και Ela, οι οποίες ήταν όμηροι της Χαμάς και απελευθερώθηκαν κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

«Η Maayan Zin δεν κοιμήθηκε για 50 ημέρες, μιλώντας συνεχώς για τις κόρες της Dafna και Ela που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα. Χθες, για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες, μπόρεσε να αγκαλιάσει τα κορίτσια της. Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη» γράφει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Τα δυο κορίτσια απήχθησαν από το σπίτι του πατέρα τους, του Νόαμ Ελιακίμ, στο κιμπούτς Ναχάλ Οζ. Την επομένη της επίθεσης η μητέρα τους ανακάλυψε στο WhatsApp μια φωτογραφία της Dafna, που φορούσε πιτζάμες, να κάθεται σε ένα στρώμα, στη Γάζα. Η λεζάντα έγραφε: «Με ρούχα προσευχής θα ήταν καλύτερα». Ήταν η μοναδική απόδειξη ζωής.

Η Ela και η Dafna έχουν και την ουγγρική υπηκοότητα.

Ο πατέρας των κοριτσιών, η σύντροφός του Ντίκλα και ο γιος της, ο Τομέρ, βρέθηκαν γαζωμένοι από σφαίρες σε ένα χωράφι. Πριν τον εκτελέσουν, οι βασανιστές του χρησιμοποίησαν τον 17χρονο Τομέρ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, για να μιλάει στα εβραϊκά στους ενοίκους και να τους βγάζει από τα καταφύγιά τους.