Στην εντατική νοσηλεύεται 6χρονος που εμφάνισε εγκεφαλική αιμορραγία - Το ευχαριστώ του πατέρα του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένο το 6χρονο αγοράκι, το οποίο είχε διακομιστεί χτες το απόγευμα με εγκεφαλική αιμορραγία στο ΑΧΕΠΑ από το νοσοκομείο της Βέροιας.

Το αγοράκι υποβλήθηκε στο ΑΧΕΠΑ σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ενδοεγκεφαλικού αιματώματος και στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε στην Εντατική Παίδων του Ιπποκρατείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι μπορεί να κερδίσει τη...μάχη.

Για τον μικρό Νικολάκη στήθηκε χθες μια γέφυρα ζωής, καθώς αστυνομικοί άνοιγαν το δρόμο ώστε να φτάσει εγκαίρως το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Όλα έγινα ξαφνικά...

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γιατρούς που κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον γιό του και στους αστυνομικούς που συνέδραμαν τα μέγιστα για την άμεση μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η οποία αποδείχθηκε σωτήρια, θέλησε να πει μέσα από το protothema.gr, ο πατέρας του εξάχρονου.

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Γραικός, ο εξάχρονος Νικόλας μέχρι εχθές έδειχνε ένα υγιέστατο παιδί που διαρκώς έτρεχε, έπαιζε, έκανε δραστηριότητες και τίποτα δεν προμήνυε την περιπέτεια που θα περνούσε η οικογένεια. Από τη μία στιγμή στην άλλη το εξάχρονο παιδί έχασε τις αισθήσεις του, ενώ κάποια στιγμή έπεσε σε καταστολή, με την αγωνία των γονιών του να «χτυπάει κόκκινο», ωστόσο πλέον είναι αισιόδοξοι και ελπίζουν για το καλύτερο.

«Η τελευταία φορά που μίλησα με τους γιατρούς ήταν σήμερα, νωρίς το μεσημέρι. Ο Νικόλας μετά το χειρουργείο έκανε αξονική και το αιμάτωμα ευτυχώς υποχώρησε και είναι σταθερός από εχθές μέχρι αυτήν την ώρα. Επίσης, είναι πολύ θετικό ότι δεν έχει κάποια υποστήριξη από μηχανήματα. Το παιδί είναι σταθερό και καλά προς το παρόν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νικόλας μας είναι στη ζωή και ελπίζουμε για το καλύτερο», τονίζει ο κ. Γραικός, ο οποίος ευχαριστεί όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον που δείχνει.

Όπως λέει στη συνέχεια, «είμαστε πολύ τυχεροί που ήταν εκεί ο γιατρός Σταύρος Μπαλογιάννης, που είναι διευθυντής της Α' Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η ομάδα του, καθώς μας ενημέρωσαν ότι η περίπτωση του παιδιού μας είναι πολύ σπάνια και δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν οι νέοι γιατροί ένα τέτοιο περιστατικό. Το παιδί είχε άγιο. Το πρώτο βήμα έγινε και είναι στη ζωή, μόλις ξυπνήσει ενδέχεται να του έχει μείνει κάποιο πρόβλημα, όμως θα το αντιμετωπίσουμε και θα το ξεπεράσουμε», τονίζει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς ο κ. Γραικός, από τη στιγμή που γεννήθηκε ο Νικόλας είχε αρτηριοφλεβική δυσπλασία, κάτι το οποίο δεν γνώριζαν μέχρι εχθές. «Αυτό είχε γίνει μία φούσκα 7,5 εκατοστών μέσα στο κεφάλι του, σαν μια γροθιά μεγάλου ανθρώπου. Έσκασε και γέμισε αίμα το κεφάλι του με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλικό», αναφέρει.

«Όλα έγιναν ξαφνικά, όταν το παιδί ήταν σπίτι με την μητέρα του και χωρίς να έχουμε κάποια προειδοποίηση, αφού δεν είχε εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα, ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βέροιας χωρίς της αισθήσεις του. Εκεί «ξύπνησε» για λίγο, μας κατάλαβε όταν μπήκαμε στο δωμάτιο. Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο της Βέροιας και το παιδί μπήκε σε καταστολή. Οι γιατροί μας έλεγαν να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, καθώς τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα», εξηγεί ο πατέρας του εξάχρονου παιδιού.

«Είμασταν πολύ τυχεροί που ήταν στο ΑΧΕΠΑ ο κ. Μπαλογιάννης με την ομάδα του και που η αστυνομία έστησε αυτήν την μεγάλη επιχείρηση, κλείνοντας όλους τους δρόμους για να μπορέσει το παιδί μας να φτάσει στο νοσοκομείο γρήγορα. Το ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, στο προσωπικό των νοσοκομείων και στους αστυνομικούς, είναι πραγματικά λίγο. Κατάφεραν να σώσουν το παιδί μου, δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω», λέει συγκινημένος.