Σοκάρει γιαγιά που χαστουκίζει την μικρή εγγονή της επειδή δεν φοράει μάσκα! (video)

Είναι γεγονός πως ο φόβος μας βγάζει προς τα έξω τον χειρότερο μας εαυτό. Όταν αρχίζει να κυριαρχεί αυτό το συναίσθημα του πανικού δυστυχώς δεν ελέγχουμε τις πράξεις μας και βρισκόμαστε σε μια εποχή ομολογουμένως που υπάρχει τρομερή έξαρση αυτής της κατάστασης. Υφίστανται δηλαδή περιπτώσεις που θα αρνηθούμε να βοηθήσουμε με τη δικαιολογία της δικής μας ασφάλειας και προστασίας. Αυτοί οι άνθρωποι όμως θέλουμε να είμαστε;

από τη Βέρα Πάρδου

Εδώ και μερικές μέρες λοιπόν έγινε γνωστό το βίντεο όπου μια γιαγιά χτυπάει στο πρόσωπο την εγγονή της γιατί δεν δέχεται να φορέσει μάσκα στο μετρό. Σε ένα βαγόνι του υπόγειου σιδηροδρόμου της Σανγκάι  αποκαλύπτεται ένας βάρβαρος εαυτός της ηλικιωμένης γυναίκας και αυτό που εμένα πραγματικά με σοκάρει είναι η απάθεια που καθρεφτίζεται σε αυτές τις εικόνες. Το συγκεκριμένο βίντεο που ανέβηκε στην κινέζικη εκδοχή του twitter, "weibo", από τον δημοσιογράφο Εκσουάν Κέιγιον οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στο συμβάν δεν σταματούν την ηλικιωμένη ούτε βοηθούν το κοριτσάκι. Απλώς παρατηρούν και περιμένουν να τελειώσει λες και πρόκειται για σκηνή από κάποιου είδους ταινία. Δεν είναι όμως καμία ταινία, είναι η ζωή μας και η ύπαρξη αυτού του ιού και οποιοδήποτε ιού δεν οφείλει να μας στερεί την ανθρωπιά μας.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στο φόβο με αφορμή όμως αυτόν δεν έχουμε δικαίωμα να απαρνιόμαστε τον διάλογο και όλες τις υπόλοιπες μεθόδους που υπάρχουν προκειμένου να γίνουμε κατανοητοί από ένα παιδάκι. Η βία δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή και ελπίζω στην περίπτωση που ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό να επέμβει κάποιος που θα είναι παρών. Φυσικά και πεθαίνει κόσμος, φυσικά και ο ιός είναι αληθινός όπως όμως και αυτό το κοριτσάκι που θα συνεχίζει να ζει και μετά το τέλος της πανδημίας. Αυτό είναι το παιδί που οφείλουμε να προστατεύσουμε, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.