Σοφία Ζαχαράκη: Δάκρυσε για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δυστυχώς με μια ακόμα γυναικοκτονία και μάλιστα εγκύου ξεκίνησε το 2024. Γεγονός που σόκαρε κοινωνία και κυβερνητικά στελέχη. Ως ένα άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή της στο Action 24 για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, της 41χρονης, που μάλιστα κυοφορούσε το δεύτερο παιδί της. 

«Για αρχή, ξέρετε ότι και μόνο το άκουσμα όλων αυτών των λεπτομερειών σε σοκάρει, παίρνουμε λίγο χρόνο για να εμπεδώσουμε αυτό το οποίο έχει συμβεί, από χέρι ενός συντρόφου να χάσει μια γυναίκα τη ζωή της», είπε αρχικά η Σοφία Ζαχαράκη, με εμφανή τη συγκίνηση.


«Θα περιμένουμε βέβαια τις λεπτομέρειες αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα και κανενός είδους βία δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό», τόνισε στη συνέχεια η Σοφία Ζαχαράκη.

«Ξέρετε ότι το 84% των περιστατικών που έρχονται να καταγγελθούν είναι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο; Το ξέρετε ότι το 71% είναι μητέρες; Γιατί ήταν μητέρα η συγκεκριμένη κοπέλα και κυοφορούσε το δεύτερο», πρόσθεσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Αφού, σκούπισε ένα δάκρυ από τα μάτια της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έστειλε το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες ότι «υπαρχει επιλογή».

«Θέλουμε το πλαίσιο αυτό να ισχυροποιηθεί σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Γι' αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Γι' αυτά που είναι δίπλα ή μπροστά μας να ξέρει όποιος μας ακούει ότι υπάρχει πλαίσιο» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.