Σίσσυ Καλλίνη: Ο επεισοδιακός γάμος, το mother blaming και η βοήθεια της Φαίη Σκορδά στο θηλασμό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Σίσσυ Καλλίνη ήταν καλεσμένη στις «Μαμά-δες» και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νέα μαμά, δύο παιδιών. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι όταν ο μεγάλος της γιος ήταν 3 ετών και ο μικρός ενός, έκανε μαθήματα αυτοβελτίωσης διότι ήταν «σε μία τρέλα».

«Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις αυτοβελτίωση έχεις ένα έλλειμμα. Κάτι που σε τρώει. Εγώ ήρθα αντιμέτωπη με τη μητρότητα χωρίς να έχω λύσει πράγματα μέσα μου. Όταν γίνεσαι μαμά καλείσαι να αντιμετωπίσεις την αλήθεια σου. Και τότε πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου για να έχεις απόθεμα να δώσεις».


Τι την βάρυνε; «Για κάποιον λόγο είχα άγχος εγκατάλειψης. Και είχα φοβερές ενοχές. Ένιωθα ότι ο,τιδήποτε κάνω εκτός του σπιτιού σημαίνει εγκατάλειψη των παιδιών. Δεν μπορούσα να δουλέψω, δεν μπορούσα να με φροντίσω, να πάω ένα κομμωτήριο. Ένιωθα ότι έπρεπε να μην ασχολούμαι με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τα παιδιά. Αυτομαστιγωνόμουν.Έγινα εμμονική. Εμμονικά με το θηλασμό. Ένιωθα ότι αν παρεκκλίνω δεν είμαι φροντιστική μητέρα».

Η Σίσσυ Καλλίνη ομολόγησε ότι είχε γίνει επικριτκή με μαμάδες που επέλεγαν να μην θηλάοσυν. «Ντρέπομαι που το λέω. Θα πάρω την ευθύνη μου και θα πω ότι έκανα μέσα μου έκανα shaming, mother blaming. Έλεγα “φταις χρυσή μου που δεν έχεις γάλα γιατί δεν προσπάθησες”. Κατηγορούσα μέσα μου τις μητέρας που δεν μπορούσαν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

«Πήγαινα στην εκπομπή δύο ώρες, γύριζα να θηλάσω και ξαναπήγαινα στην εκπομπή (στο “Πρωινό”). Η Φαίη Σκορδά μου παραχωρούσε το καμαρίνι της, μάλιστα δεν έμπαινε αν και μπορεί να χρειαζόταν το καμαρίνι της ακή δεν επέτρεπε σε κανένα να μπει. για να βγάλω γάλα με το θήλαστρο. Ήταν ένα δώρο ανέλπιστο» είπε, ενώ μιλώντας για τα απίδια της είπε: «Έχω πέντε χρόνια να κοιμηθώ».

Η Σίσσυ Καλλίνη μίλησε και για τη γνωριμία της με τον σύζυγό της το 2007, αλλά και και τον επεισοδιακό της γάμο το 2015.

«Μία εβδομάδα πριν παντρευτώ ανακοίνωσε ο Τσίπρας τα κάπιταλ κοντρόλ. Έγινε ο γάμος και πήγαμε να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα. Ήμουν έτοιμη να ακυρώσω τον γάμο. Ήταν τόσο σοκαριστικό, μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα. Τα κάπιταλ κοντρόλ τους είχαν γονατίσει όλους. Με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν δεν έχω μετρητά να σου πάρω δώρο. Και τους απαντούσα δεν με ενδιαφέρει θέλω να είστε εκεί» είπε.

Τέλος μίλησε και για το Metoo. «Μπήκα στη δουλειά στα 20 μου και υπήρχε ακόμα η νοοτροπία ότι ο ανώτερός σου μπορεί να σε φλερτάρει, να διεκδικήσει παραπάνω για να σε προωθήσει» είπε και διηγήθηκε ένα περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς σε ένα ρεπορτάζ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.