Σφίγγει ο κλοιός για το θάνατο των παιδιών στην Πάτρα - Οι γιατροί καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της μητέρας

Δημοσιεύθηκε στις

Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη μια επιστημονική εξήγηση-«απάντηση»στο πώς χάθηκαν οι τρεις αδελφούλες στην Πάτρα, η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, έχει γίνει έρευνα σε τέσσερα-πέντε σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιαδήποτε από αυτά τα σύνδρομα. Όσον αφορά στο σύνδρομο για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου περί καρδιακής αρρυθμίας της μικρής Τζωρτζίνας -δηλαδή πότε να έχει ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία- πρόκειται για σύνδρομο που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.


Παράλληλα οι γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου-κάτι που αναμένεται να καταθέσει και στις Αρχές.

Οι απαντήσεις στις τοξικολογικές εξετάσεις

Οικογένεια, αστυνομία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί επιτέλους η λύση στον γρίφο του θανάτου. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, μαρτυρίες και καταθέσεις αξιολογούνται καθημερινά ενώ και τα στοιχεία που συλλέγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών συγκεντρώνονται ώστε να συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του δύσκολου γρίφου. Οι αστυνομικοί έχουν φτάσει περίπου στο 25-30% της συνολικής έρευνας και έχει σχηματιστεί η εικόνα για το τι έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα.

Κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών στην Πάτρα τις επόμενες ημέρες

Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το «Αγλαΐα Κυριακού». Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα, για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής